To je to što me zanima!

Juventus je tvornica trenera: Njih 14 dolazi iz Tudorove ere

Bivši hrvatski reprezentativac, a danas trener, Igor Tudor, dolazi iz najplodonosnije trenerske generacije u povijesti Juventusa. Čak 13 Tudorovih suigrača iz Juventusa uspješno plovi trenerskim vodama
Vidi originalni članak

Antonio Conte (49) je u 12 godina samostalne trenerske karijere vodio velikane poput Juventusa i Chelseaja, a uskoro bi mogao preuzeti Real Madrid od Santiaga Solarija koji će biti samo prijelazno rješenje. Vodio je i reprezentaciju Italije i ono najbolje je tek pred njim. Conte je najbolje igračke dane proveo u Juventusu gdje je igrao s Igorom Tudorom, a njihova generacija iz Juventusa s kraja devedesetih daje čak 14 trenera!

Legendarni Francuz Zinedine Zidane (46) zanat je pekao u Castilli, a zatim je preuzeo težak zalogaj vođenja prve momčadi Real Madrida. Uzeo je čak četiri Lige prvaka, od toga tri zaredom i time je Real postao prvi klub kojem je to uspjelo. Osvojio je i jedan trofej prvaka Španjolske, jedan španjolski Kup i jedan španjolski Superkup. Tu su i dva trofeja Svjetskog klupskog prvaka te dva europska Superkupa. Zidane je u sezoni 16/17 dobio Fifinu nagradu za najboljeg trenera svijeta.

Solidnu trenersku karijeru je izgradio i sam Igor Tudor (40) koji je zbog teških ozljeda prerano završio igračku karijeru. Počeo je u svom Hajduku s kojim je osvojio Kup Hrvatske. Potom odlazak u PAOK u kojem se u vrućoj atmosferi nije snašao, pa sjajan rezultat sa slabašnim turskim prvoligašem Karabuksporom. Vodio je i Galatasaray, a zadnji trenerski angažman je imao u Udineseu kojem je očuvao prvoligaški status.

Ciro Ferrara ne bježi od izazova. Zadnji posao je imao u Kini na klupi Wuhan Zalla, a vodio je i Italiju U-21, Sampdoriju i Juventus.

Alessio Tacchinardi trenersku karijeru pokušava pokrenuti u talijanskim niželigašima, ali bez previše uspjeha. Zadnji posao je imao u talijanskom četvrtoligašu Leccu. 

Edgar Davids je vodio engleskog niželigaša Barnet, a zadnji angažman je imao u ulozi asistenta u nizozemskoj U-20 selekciji.

Filippo Inzaghi nije imao previše dobrih trenerskih rezultata. Redom otkazi u Milanu, Veneziji i Bologni i sada legendarni nogometaš traži novi angažman.

Marco Zanchi je vodio Atalantine juniore i još traži kvalitetan seniorski angažman. Argentinac Juan Esnaider vodi JEF United u dalekom Japanu.

Michelangelo Rampulla s 56 godina na leđima ima ulogu igrača-trenera u njemačkom niželigašu MTV Lecku.

Gianluca Zambrotta je samostalnu trenersku karijeru počeo u švicarskom drugoligašu Chiassu. Okušao se i u indijskom Delhi Dynamosu, a onda je shvatio koliko trenerskog posla tek treba naučiti pa je otišao asistirati Fabiju Capellu u kineski Jiangsu Suning

Brazilac Athirson je bez posla od 2016. nakon otkaza iz Esporte Clube Flamenga u Brazilu. Gianluca Pessotto radi kao pomoćni trener u omladinskom pogonu Juventusa. Urugvajac Paolo Montero vodi argentinski Colon i gradi solidnu karijeru u Južnoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • pfc 30.10.2018.

    Najbolji klub na svijetu

  • 30.10.2018.

    Ali samo 2 trenera..ovo ostalo dosta tanko....uspiju dobit posao vise na ime nego na rad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare