Obavijesti

Sport

Komentari 4

Juventus je tvornica trenera: Njih 14 dolazi iz Tudorove ere

Juventus je tvornica trenera: Njih 14 dolazi iz Tudorove ere
1

Bivši hrvatski reprezentativac, a danas trener, Igor Tudor, dolazi iz najplodonosnije trenerske generacije u povijesti Juventusa. Čak 13 Tudorovih suigrača iz Juventusa uspješno plovi trenerskim vodama

VIDEO

Antonio Conte (49) je u 12 godina samostalne trenerske karijere vodio velikane poput Juventusa i Chelseaja, a uskoro bi mogao preuzeti Real Madrid od Santiaga Solarija koji će biti samo prijelazno rješenje. Vodio je i reprezentaciju Italije i ono najbolje je tek pred njim. Conte je najbolje igračke dane proveo u Juventusu gdje je igrao s Igorom Tudorom, a njihova generacija iz Juventusa s kraja devedesetih daje čak 14 trenera!

Legendarni Francuz Zinedine Zidane (46) zanat je pekao u Castilli, a zatim je preuzeo težak zalogaj vođenja prve momčadi Real Madrida. Uzeo je čak četiri Lige prvaka, od toga tri zaredom i time je Real postao prvi klub kojem je to uspjelo. Osvojio je i jedan trofej prvaka Španjolske, jedan španjolski Kup i jedan španjolski Superkup. Tu su i dva trofeja Svjetskog klupskog prvaka te dva europska Superkupa. Zidane je u sezoni 16/17 dobio Fifinu nagradu za najboljeg trenera svijeta.

Solidnu trenersku karijeru je izgradio i sam Igor Tudor (40) koji je zbog teških ozljeda prerano završio igračku karijeru. Počeo je u svom Hajduku s kojim je osvojio Kup Hrvatske. Potom odlazak u PAOK u kojem se u vrućoj atmosferi nije snašao, pa sjajan rezultat sa slabašnim turskim prvoligašem Karabuksporom. Vodio je i Galatasaray, a zadnji trenerski angažman je imao u Udineseu kojem je očuvao prvoligaški status.

Ciro Ferrara ne bježi od izazova. Zadnji posao je imao u Kini na klupi Wuhan Zalla, a vodio je i Italiju U-21, Sampdoriju i Juventus.

Alessio Tacchinardi trenersku karijeru pokušava pokrenuti u talijanskim niželigašima, ali bez previše uspjeha. Zadnji posao je imao u talijanskom četvrtoligašu Leccu. 

Edgar Davids je vodio engleskog niželigaša Barnet, a zadnji angažman je imao u ulozi asistenta u nizozemskoj U-20 selekciji.

Filippo Inzaghi nije imao previše dobrih trenerskih rezultata. Redom otkazi u Milanu, Veneziji i Bologni i sada legendarni nogometaš traži novi angažman.

Marco Zanchi je vodio Atalantine juniore i još traži kvalitetan seniorski angažman. Argentinac Juan Esnaider vodi JEF United u dalekom Japanu.

Michelangelo Rampulla s 56 godina na leđima ima ulogu igrača-trenera u njemačkom niželigašu MTV Lecku.

Gianluca Zambrotta je samostalnu trenersku karijeru počeo u švicarskom drugoligašu Chiassu. Okušao se i u indijskom Delhi Dynamosu, a onda je shvatio koliko trenerskog posla tek treba naučiti pa je otišao asistirati Fabiju Capellu u kineski Jiangsu Suning

Brazilac Athirson je bez posla od 2016. nakon otkaza iz Esporte Clube Flamenga u Brazilu. Gianluca Pessotto radi kao pomoćni trener u omladinskom pogonu Juventusa. Urugvajac Paolo Montero vodi argentinski Colon i gradi solidnu karijeru u Južnoj Americi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener