To je to što me zanima!

Juventus srušio rekord, Buffon samo četiri minute do povijesti

Talijanski prvak pobijedio je Sassuolo 1-0 čime je postao prva momčad u povijesti Serie A koja nije primila gol u 10 utakmica za redom. Za Juve je zabio Paulo Dybala
Vidi originalni članak

Juventus je nezaustavljiv u Serie A. Dominaciju u talijanskom nogometu potvrdili su večerašnjom 1-0 pobjedom protiv vrlo dobrog Sassuola. Prekrasan gol vrijedan tri boda zabio je Paulo Dybala u 36. minuti nakon nevjerojatne akcije s Cuadradom.

Ovom pobjedom Juventus je stigao do 19. utakmice u nizu bez poraza u Serie A, a koliko je Sassuolo za Juve opasan protivnik jasno govori podatak da su ih upravo Šime Vrsaljko i njegovi suigrači posljednji pobijedili u talijanskom prvenstvu. Bilo je to još u listopadu prošle godine.

Minimalnih 1-0 bili su dovoljni da Juventus sruši i jedan rekord. Postali su prva momčad u povijesti Serie A koja nije primila gol u 10 utakmica za redom. U tih deset utakmica samo su jednom remizirali, a posljednja momčad koja im je zabila bila je Sampdoria 10. siječnja.

Juve srušio Zoffa, još samo Rossi

A na pragu nevjerojatnog rekorda je i čudesni Gigi Buffon. Talijanska legenda u ovoj je utakmici prestigla Dinu Zoffa po broju minuta bez primljenog gola u Serie A čime je ušao u povijesne knjige Juventusa te mu treba samo četiri minute da prestigne rekordera u cijeloj Serie A, Sebastiana Rossija koji je 929 minuta sačuvao svoju mrežu netaknutu u sezoni 93/94. Priliku da uđe u povijest Buffon će imati iduće nedjelje kada će igrati protiv gradskog rivala Torina.

U ovoj utakmici oba hrvatska nogometaša počela su od prve minute. Mario Mandžukić bio je u vrhu napada Juventusa te je iz igre izašao u 89. minuti šepajući. Šime Vrsaljko za Sassuolo je odigrao svih 90 minuta i vodio velike borbe upravo s reprezentativnim kolegom Mandžukićem.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 39

  • 1980bena 12.03.2016.

    SAD JE VRIJEME DA IH BAYERN ZAUSTAVI!

  • Folirant 12.03.2016.

    postujem inter i romu...ali di su sad navijaci, a i igraci? furiozno su krenuli sprdali sve ostaleee kako su oni prvaci vec ubijaju prvi na tablici dok je mali juventus tada bio na srediji tablecii... di suu sad? sad pricaju kako im je i 4. mjesto dobro pa cak i 5. :D

  • strmi007 12.03.2016.

    Svaka im čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare