To je to što me zanima!

Juventusova "desetka" iduće sezone bit će golman Buffon?

Del Piero je otišao iz Juventusa nakon 19 godina. Njegovim odlaskom dres s brojem 10 ostao je bez vlasnika. Prema talijanskim medijima, taj dres dobit će Gigi Buffon
Vidi originalni članak

Kako odati počast legendi kluba Alessandru Del Pieru i u isto vrijeme zahvaliti se još jednoj legendi za sve što je dosad učinio za klub, Gianluigiju Buffonu? Iako je prvotno bilo zamišljeno da Juventus dres s brojem 10 sljedeć sezone povuče iz upotrebe u čast Del Pierovih 19 godina u "Staroj Dami", talijanski novinari donose kako će dres dobiti još jedna legenda klub, golman Gianluigi Buffon.

Alessandro Del Piero otišao je iz Juventusa ovoga ljeta. Time je dres s brojem 10 ostao bez vlasnika. U nogometnim okvirima, "desetka" je nešto posebno i ona se daje virtuozima, fantazistima, igračima koji su često najbolji i najcjenjeniji u momčadi. Juventus je tako odlučio "desetku" dati svom golmanu Buffonu kako bi mu se zahvalio za sve što je učinio za klub. Buffon je jedan od rijetkih igrača koji je ostao u klubu i nakon degradiranja u drugu ligu. 

Navodno je sam Buffon rekao kako "desetka" ide njemu i to kad se odlazak Alessandra Del Piera činio izvjesnim. 

- Ne dam taj dres nikome. Tako ću odati počast Alessandru - rekao je Buffon koji je u Parmi je nosio brojeve 77 i 88, no ovaj s brojem 10 bit će poseban. 

Sigurno ni Alessandro Del Piero neće imati ništa protiv...

Idi na 24sata

Komentari 34

  • wolfgar 12.07.2012.

    Jedan od najvećih igrača ikad ali desetka se ne umirovljuje :)

  • Furioso244 12.07.2012.

    Koje rasprave!! Pa zašto nebi vratar imao broj 10??? Ako igrač može nositi broj 1, onda može i vratar broj 10. Na kraju krajeva, vratar smije nositi bilo koji broj..

  • Folirant 12.07.2012.

    zasto bi se trebao umirorovit broj 10 ? nije mi jasno... Dolaze mlađi igraci stari se zaboravljaju ali oni postaju legende, tako da ovaj dres sbrojem 10 moze biti samo poticaj talentiranom mladom nogometasu jer je taj broj nosio Del piero ... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare