To je to što me zanima!

Južna Afrika na televiziji: Iduće ljeto nam - slobodno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedino još pobjeda Andore protiv Ukrajine može spasiti hrvatske šanse za odlazak na SP. A to je jasan znak da mi nikakvih šansi više nemamo...
Vidi originalni članak

Zahvaljujući Ukrajincu Nazarenku, hrvatski navijači neće se previše živcirati idućega ljeta. U Južnoj Africi, na Svjetskom prvenstvu, neće biti Hrvatske, sigurno će biti Engleske, a možda će tamo otići i Ukrajina. Iako u teoriji još nije sve riješeno, u praksi je - gotovo. Nakon 90 minuta u Dnjipropetrovsku ugasile su se i posljednje hrvatske nade u povoljan rasplet kvalifikacija, Ukrajina je dobila Englesku 1-0 i s jednom vrhunski odigranom utakmicom izborila dodatne kvalifikacije.
Pogreška Rija Ferdinanda te skrivljeni penal i crveni karton golmana Greena u 13. minuti otvorili su vrata raja za Ukrajinu. Ušao je James, a Ševčenko iz penala - pogodio stativu! Inferiorna brojčano, ali i motivom, Engleska je poklekla u 30. minuti. Nazarenko je iskoristio pogrešku Ashleya Colea, opalio iz daljine i poslao loptu u mrežu Davida Jamesa. Odbila se na putu do gola opet od Colea, engleski golman ostao je ukopan... Jednako kao i tri minute kasnije, kada je Milevski pogodio stativu.
Engleske zvijezde imaju tijekom sezone puno utakmica u kojima moraju dati sve od sebe, ginuti za svaku loptu. Ovo nije bila jedna od tih utakmica. Tako su Englezi izgledali, iako su svake rasprave o nekakvom puštanju - glupe. Ukrajinci su iskoristili činjenicu da je ovo za Engleze bila utakmica bez rezultske težine, zapravo predah usred naporne klupske sezone. Dobili su Bjelorusiju doma iz penala u 94. minuti, odigrali dvaput 'nulu' s Hrvatskom i sad, eto, dobili Englesku. Dovoljno za dodatne kvalifikacije? Uz ovakvu Hrvatsku - dovoljno.
Teoretske šanse još su žive, ali nije to baš najbolja vijest kada ovisiš o Andori. Igraju amateri s Andore doma, ali Ukrajina će to dobiti. A to znači da je ove večeri završio hrvatski put prema Africi. I to u Rovinju, dan nakon finog noćnog provoda. Drugi put u povijesti Hrvatska neće na veliko natjecanje...

Idi na 24sata

Komentari 68

  • SLOBA 11.10.2009.

    A nista vam nece faliti da navijate i za Srbiju (iz fotelje).

  • Mercer 11.10.2009.

    no krasno mislim nije da ja sad podcjenjujem reprezentaciju RS ali samo mi još srbin treba komentirat nešto..

  • vlaka 11.10.2009.

    zabia ti ga ENGLEZ zabia ti ga finac al niko mala kao UKRAJINAC

Komentiraj...
Vidi sve komentare