To je to što me zanima!

Kad igramo s Islandom, onda uvijek netko bude isključen...

S Islandom smo dosad odigrali pet utakmica, imamo četiri pobjede, a jedan je susret završio neodlučeno. Jedini su nam gol Islanđani zabili 2005. godine, u kvalifikacijama za SP
Vidi originalni članak

S Islandom smo se uvijek susretali u kvalifikacijama za svjetska ili europska prvenstva. Nikad nismo igrali prijateljsku utakmicu, a omjer je u ovih pet natjecateljskih utakmica itekako na našoj strani. Imamo četiri pobjede, a jedna je utakmica završila neodlučeno.

Hrvatska je prvi put protiv Islanda igrala u ožujku 2005. godine. Bile su to kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, a "kockasti" su u Maksimiru pobijedili 4-0. Izbornik je bio Zlatko Kranjčar, dva je gola zabio Niko Kovač, a po jedan Pršo i Šimunić.

U rujnu iste godine gostovali smo na Islandu i pobijedili smo 3-1. Islanđani su vodili do 56. minute, a onda je dva gola u razmaku od pet minuta zabio Balaban, a pobjedu je u završnici donio Darijo Srna.

Na idući susret čekali smo više od osam godina. On se dogodio u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. U Reykjaviku je 15. studenog 2013. godine bilo 0-0. U toj je utakmici počela serija isključenja na utakmicama Islanda i Hrvatske. Pocrvenio je Skulason. Igrali smo s igračem više od 50. minute, ali nismo uspjeli zabiti.

Četiri dana poslije smo pobjedom 2-0 u Maksimiru osigurali plasman u Brazil. Zabili su Mandžukić i Srna, ali nije sve išlo glatko. Mandžo je zabio u 27. minuti, a 11 minuta kasnije dobio je crveni karton. Ipak, uspjeli smo zabiti i s igračem manje. Island nam nije stvorio opasniju priliku. Rezultat je bio isti i u posljednjoj utakmici u studenom prošle godine. Dva gola zabio je Marcelo Brozović, a ovoga puta crveni je karton dobio Ivan Perišić. Dobio je igrač Intera crveni kad je sve već bilo riješeno. Pocrvenio je u 93. minuti.

Dakle, u tri posljednje utakmice Islanda i Hrvatske, uvijek je netko bio isključen. Jednom Islanđanin, dva puta naši igrači. Ako u nedjelju opet bude isključena, sad je valjda red da pocrveni igrač s Islanda. Naši dobivaju crvene u Zagrebu, a Islanđani u Reykjaviku. Možda se ta tradicija nastavi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mestar 08.06.2017.

    Steta sto se zoki uhljebio u arapskim drzavama pa mu se oslacali $ pa moze Cacic mirno spavat nece ga bojkotirat jos kao Niku. Uhodana druzina je spremna samo ceka naredenje.

  • Karlo Butić Butigol 08.06.2017.

    Ako ribare nemozemo pregaziti s ovom momcadi onda nemoramo ni ici na SP!Bez lazne skromnosti!

  • mr mike 08.06.2017.

    island, tursku, finsku i kosovo to treba sve pregazit , a Ukrajincima pustit ako im bude potrebno za drugo mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare