To je to što me zanima!

'Kad je ušao Ademi, Dinamo ih je mogao zgaziti, pravi je vođa'

KAKVA PARTIJA Arijan je svojim ulaskom pokrenuo Dinamovu igru kao što je to radio u najboljim danima. Održavao je formu, ali malo tko je očekivao da će izgledati ovako dobro
Vidi originalni članak

Arijan Ademi na terenu je protiv Osijeka i Hajduka izgledao kao igrač koji sve “melje”, a ne kao igrač koji se nogometu vratio nakon dvije godine pauze. Održavao je formu trenirajući i igrajući padel, ali da će izgledati ovako dobro vjerojatno nije očekivao nitko osim njega.

Hajduk je u prvome poluvremenu “razvalio” Zagrepčane u veznom redu. Mario Cvitanović stoga je odmah u nastavku uveo Ademija. Uveo ga i pogodio.

- Arijana je nakon ulaska u igru u derbiju doista bilo svugdje, naprijed, nazad, desno, lijevo. Vodio sam ga i dobro znam sve njegove kvalitete. One nikad nisu bile sporne - rekao nam je Ademijev bivši trener u Dinamu Kruno Jurčić i dodao:

- Baš je i kod mene uvijek igrao onako kao u derbiju. On bi uvijek davao sve od sebe i vraćao na terenu.

Ademi je asistirao za Henriquezov gol, sjajno je probio stranu i dodao Čileancu, koji to nije mogao promašiti. Prije toga je i sam bio u velikoj prilici. Išao je dodavati Soudaniju i nakon utakmice je priznao kako bi bilo bolje da je pucao.

- Ademi doista ima nevjerojatnu želju i energiju. Protiv Osijeka i Hajduka je htio klubu vratiti sve ono što su učinili za njega u posljednje dvije godine. Vratio je Dinamu to na najbolji način - kaže Jurčić i nastavlja:

- Vjerujem da bi bio još bolji da se malo ‘primiri’. Ali to mislim u pozitivnom smislu. Da ne pokuša sam sve riješiti u pet minuta. Tada će njegova kvaliteta još više doći do izražaja.

Ari je jedan od Dinamovih kapetana i Kruno Jurčić uopće ne dvoji kako zaslužuje takav status.

- Ademi je pravi lider, baš pokazuje liderske sposobnosti, a baš to nedostaje ovom Dinamu - rekao je bivši strateg “modrih” i kratko se osvrnuo na remi u najvećem derbiju.

- Hajduk je doista bio odličan u prvih 45 minuta, ali u nastavku ih je Dinamo mogao ‘masakrirati’. Izostale su prave reakcije trenera Joana Carrilla. Mario Cvitanović je promijenio formaciju i to je bio pun pogodak - završio je Jurčić.

Dinamo već za pet dana igra novi derbi, dočekuje prvaka Rijeku. Mario Cvitanović je Ademija u dvije povratničke utakmice koristio u drugom poluvremenu.

No, Ademi si je sjajnim partijama vjerojatno “kupio” mjesto u prvih 11 protiv Riječana. Pitanje je tko će završiti na klupi. Doumbia izgleda dobro i dvojba bi mogla biti Domagoj Antolić ili Nikola Moro. Kapetan Antolić je u dva derbija zaredom izašao iz igre, zamijenio ga je Ademi. Možda bi Antola protiv Rijeke mogao na klupu.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • burek. 23.10.2017.

    kad će kljuno dobit novu šansu

  • Josip Joe Milovich 23.10.2017.

    Kruno puca na klupu.

  • surivlaj 23.10.2017.

    Ančeloti je za šjor krunu goli nježnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare