To je to što me zanima!

Kad neće milom, budu silom: Englezi smanjuju plaće za 30%

Premier liga je u petak predložila 30-postotno smanjenje plaća igračima kako bi se "zaštitili svi zaposlenici u profesionalnom nogometu". Naime, neki su klubovi već bili prisiljeni otpuštati zaposlenike
Vidi originalni članak

U borbi protiv utjecaja krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19 klubovi engleske Premier lige tražit će od igrača da prihvate 30-postotno smanjenje plaće, a na sastanku održanom u petak putem video-konferencije odlučeno je da će sezona biti nastavljena "tek kad će to biti sigurno i prikladno", objavili su britanski mediji.

- Nastavak Premier lige neće biti početkom svibnja. Kadgod se ponovno bude igralo, to će biti isključivo uz punu vladinu potporu i kad nam to dopuste medicinske službe - izjavili su čelnici Premier lige. 

JEDINA RAZUMNA ODLUKA Englezi odgađaju Premiership do daljnjega, trese neizvjesnost

Klubovi su još uvijek odlučni u namjeri da se dovrše sva ovosezonska natjecanja, a odlučeno je da će Premier liga izdvojiti 125 milijuna funti za Englesku nogometnu ligu (EFL) i Nacionalnu ligu, koje vode nižerazredna natjecanja. Uz to, Premier liga će donirati 20 milijuna funti Nacionalnom zdravstvenom sustavu (NHS) i ranjivim skupinama.

Premier liga je u petak predložila 30-postotno smanjenje plaća igračima kako bi se "zaštitili svi zaposlenici u pre

ofesionalnom nogometu". Naime, neki su klubovi već bili prisiljeni otpuštati zaposlenike, otkako je nastupila zabrana odigravanja utakmica.

- Taj će zahtjev biti pod stalnom revizijom kako će se situacija mijenjati. Premier liga će biti u stalnom kontaktu s Udrugom profesionalnih nogometaša (PFA), a predstavnici sindikata će biti nazočni na sutrašnjem sastanku predstavnika Lige, igrača i klubova -  objavila je Premier liga.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • čoviksjuga 04.04.2020.

    To će proći glatko. Najmanje od svih liga petice.

  • crni2012 03.04.2020.

    Nama daju otkaze a oni se bune za 30% od 200 000 funti tjedno

  • Kliker_1 03.04.2020.

    Nek odbiju smanjenje plaća kao Bjelica i ekipa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare