To je to što me zanima!

Kad on sudi, 'Vatreni' pobjeđuju 3-1: Turpin dijeli pravdu u Splitu

Francuski sudac Clement Turpin Hrvatskoj je do sada sudio dvije utakmice i obje su završile pozitivno za 'vatrene'. Protiv Slovačke u Rijeci za Euro 2020. i prijateljsku protiv Rusije 2015.
Vidi originalni članak

Susret 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru između Hrvatske i Slovenije, koji će se igrati u utorak u Splitu od 20.45 sati vodit će iskusni francuski sudac Clement Turpin (39).

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić i Kovačić uoči Slovačke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska ima pozitivna iskustva s Turpinom jer je slavila u obje dosadašnje utakmice koje je vodio ovaj Francuz, koji je međunarodni sudac od 2010. godine. 

Turpin je vodio utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2020. u kojoj je Hrvatska 3-1 pobjedom u Rijeci protiv Slovačke osigurala prvo mjesto i izravni plasman na to natjecanje, a vodio je i prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Rostovu na Donu u studenome 2015. koja je također završila 3-1 pobjedom "vatrenih".

Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je da se u utorak reprezentaciji neće priključiti kapetan Luka Modrić i Ante Budimir s obzirom na to da nisu trenirali sedam dana i pitanje je koliko bi uopće bili od pomoći. Zbog ozljeda mišića, Modrić i Budimir nisu došli na okupljanje reprezentacije iako je bila ostavljena mogućnost da se naknadno priključe momčadi u Splitu. Nakon konzultacija s liječnicima hrvatske reprezentacije, Dalić je odlučio poštedjeti spomenute igrače. 

Nakon pet odigranih kola u skupini H Hrvatska dijeli prvo mjesto s Rusijom sa deset osvojenih bodova, dok je Slovenija treća sa sedam bodova. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 06.09.2021.

    Ne znam kak bi mi mogli zabit 3 gola. 😂

  • Busi 06.09.2021.

    ajde turpine, povedi nas do pobjede !!

  • ForzaFiumeFOF 06.09.2021.

    najbolje da onda ni ne igramo tu tekmu ako on sudi, upišimo si 3 boda jer kad on sudi mi dobivamo...bože dragi

Komentiraj...
Vidi sve komentare