To je to što me zanima!

Kahn Lehmannu: Lopta ima sasvim normalnu putanju

U Bayernu smo cijelo proljeće trenirali i domaće utakmice igrali s tom loptom. Mogu samo reći da je puno bolja od prethodnih, rekao je Oliver Kahn
Vidi originalni članak

Dosadašnji vratar Bayerna Oliver Kahn odgovorio je Jensu Lehmannu, koji je za dva laka gola primljena od Bjelorusa okrivio “najgoru loptu s kojom je igrao”.
Lehmann se, kao i talijanski golman Amelia, žalio da je nova Adidasova lopta (Europass), osim što je ubitačno brza, i vrlo nepredvidljiva zbog neprirodne putanje, te da ju je teško hvatati.
- U Bayernu smo cijeli proljetni dio sezone trenirali i domaće utakmice igrali s Europassom. Mogu samo reći da je puno bolja od prethodnih - izjavio je bivši "čuvar mreže" reprezentacije i Bayerna te dodao:
- Izvana je obložena sićušnim mjehurićima, što golmanu omogućava bolje trenje pri hvatanju. Osim toga, nisam primijetio da u letu naglo mijenja putanju kao neke ranije lopte, koje su se kretale kao da ih vjetar nosi. Lopta je, međutim, prokleto brza, što daje prednost napadačima. No, pošteno je priznati i da je golmanima s njom lakše.
Neutralno mišljenje izrekao je pak trener golmana u njemačkoj reprezentacije Andreas Köpke.
- Jens se uopće nije mislio vaditi na loptu. Vidjet ćete da će mu već protiv Srbije u subotu ići puno bolje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare