To je to što me zanima!

Kakav debakl! Bayern ispao iz Kupa od drugoligaša Kiela!

Nakon poraza od Borussije Mönchengladbach, Bayern München je zaradio još jedan težak udarac, ali ovaj puno jače boli. Ne samo što je ostao bez prilike za obranu trofeja, već je taj udarac zadao drugoligaš
Vidi originalni članak

Prošle sezone su osvojili svaki trofej koji se mogao osvojiti. Izgledali su nezaustavljivo, ali u posljednje vrijeme stroj Hansija Flicka kašlje sve jače i jače.

Nakon poraza od Borussije Mönchengladbach (3-2), Bayern München je zaradio još jedan težak udarac, ali ovaj puno jače boli. Ne samo što je ostao bez prilike za obranu trofeja, već je taj udarac zadao drugoligaš.

Drugoligaš Kiel je senzacionalno izbacio velikog Bayerna nakon penala (2-2) u šesnaestini finala njemačkog kupa!

Bayern je poveo golom Gnabryja, a za domaće je izjednačio Bartels. Poveli su Bavarci opet golom Sanea, ali žilavi drugoligaš se nije predavao. Wahl je u petoj minuti sudačke nadoknade odveo utakmicu u produžetke.

U 30 minuta nismo vidjeli golove pa su jedanaesterci odlučivali pobjednika, a tamo je senzacionalno slavio Kiel. I jedni i drugi su bili precizni do šeste serije kada je Roca promašio za Bayern, a Bartels je svojoj momčadi donio najveću pobjedu u povijesti kluba i prolazak u osminu finala Kupa.

Bavarski div je imao ogromnu dominaciju. Čak 25 udaraca na gol i tek osam u okvir u odnosu na Kielovih devet na gol i tri u okvir.

Bayern više ne izgleda tako dominantno kao prošle sezone, štoviše, izgleda kao ispuhani balon. Prima jako puno golova, u Bundesligi je nakon 15 kola primio čak 24 gola što je previše za klub njegovog renomea. 

Donedavno je izgledao nepobjedivo, a u posljednjih šest utakmica je čak triput kiksao. Prvo je Union Berlin izvukao bod pa je Borussia (M) uzela sva tri boda sve do Kiela koji je napravio senzaciju nad senzacijama.

No slične probleme imao je Bayern i prošle sezone zbog čega je Niko Kovač i postao bivši, a zamijenio ga je Hansi Flick. Trebalo mu je neko vrijeme da posloži sve na svoj način pa je na kraju stvorio nepobjedivi stroj.

I upravo zbog toga se ne smije Bayern otpisivati, ali situacija je drugačija u odnosu na prošlu sezonu. Tu je i dalje Robert Lewandowski koji obavlja svoje zadatke, ali klub je ostao bez motora momčadi. Nema sjajnog Thiaga Alcantare koji je bio motor Bavaraca i koji je unosio potrebnu mirnoću u sredini terena. Nemaju dirigenta orkestra koji će to posložiti, a taj problem je sada došao do izričaja.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Ne molat! 14.01.2021.

    "jakog" li Bayerna...hahah sramota.

  • intellectus 14.01.2021.

    E neka, trebalo se to i prije dogoditi. Thiago je bio zlata vrijedan, ali salihamidžić ili kako se onaj pokvareni bosanac zvao je tvrdio da Thiago i Kovač nisu za Bayern, što je bilo sada se zna. Rummenigge nije htio da dođe Kahn pa se spetljao i intrigirao sa ovim bosancem, je puno toga ubrljao. Biti će u Bayern-u još cirkusa:-))

  • 14.01.2021.

    Uf tako treba,kad nije rumenigge da niki da pomladi momcad i sa vremenom plovi. Supeeeeer

Komentiraj...
Vidi sve komentare