To je to što me zanima!

Kakav peh: Ljutić nije završila slalom u Areu, Zubčić zasad 11.

Četvero hrvatskih skijaša nastupilo je ovu subotu u tehničkim disciplinama, od čega je dvoje izborilo drugu vožnju. Leona Popović 13. je u slalomu, Filip Zubčić nadomak top 10 u veleslalomu
Vidi originalni članak

Uoči finala Svjetskog skijaškog kupa u andorskom skijalištu Soldeuu ovaj vikend održavaju se utrke u tehničkim disciplinama u Kranjskoj Gori za skijaše i Åreu za skijašice na kojoj nastupa po četvero hrvatskih predstavnika.

Nakon prve vožnje veleslaloma u Sloveniji Filip Zubčić sa startnim brojem 10 zauzima 11. mjesto. Odradio je Zubo korektnu vožnju, bio odličan u zadnjem sektoru uz treće vrijeme, ali i spor na sredini staze.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom zaostaje sekundu i 85 stotinki. Drugi je domaći predstavnik Žan Kranjec (+0,53), treći Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0,54).

Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega sa startnim brojem 64 nije uspio ući u drugu vožnju koja počinje u 12.30. On je u cilju imao ogroman zaostatak od sedam sekundi i 31 stotinku, dovoljno za pretposljednje, 52. mjesto.

Nakon sjajnih rezultata u Špindlerovu Mlynu u Češkoj uoči Svjetskog prvenstva forma hrvatskih skijašica je u padu. Zrinka Ljutić drugi dan zaredom nije uspjela završiti utrku nakon što se u petak bez rukavice plasirala u drugu vožnju veleslaloma. Ovaj put zapela je u prvoj vožnji slaloma u Švedskoj. Zajahala je jedna vrata u zadnjem dijelu utrke, šteta jer je do tog trenutka imala vrijeme za top 5.

Shiffrin nadomak povijesti

Leona Popović startala je odmah poslije nje, s brojem 13, i pogriješila na istom mjestu. Završila je utrku, ali si je jako povećala zaostatak, na 2,38 za vodećom Mikaelom Shiffrin i 13. mjesto uoči druge vožnje od 13.30.

Shiffrin je u petak izjednačila Ingemara Stenmarka na vječnoj ljestvici pobjeda u Svjetskom kupu, a sad ima priliku samostalno zasjesti na vrh i postati najuspješnija skijašica svih vremena. Prva pratiteljica Anna Swenn Larsson zaostaje 69 stotinki, Švicarka Wendy Holdener 94.

Prijenosi obje utrke su na drugom programu HTV-a i prvom kanalu Eurosporta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • undercover! 11.03.2023.

    Kod nasih skijasa i skijasica zavrsit utrku je senzacija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare