To je to što me zanima!

Kako je mali Prince rasplakao tatu pa mu onda 'ukrao show'

Paul Pierce (40) pustio je suzu na ceremoniji kojom su mu Boston Celticsi odali veliku pečat - njegov dres s brojem 34 otišao je u vječnost. I bio bi glavna faca večeri da nije bilo njegova sina...
Vidi originalni članak

Bill Russell, Larry Bird, Red Auerbach, Kevin McHale... Boston Celticsi, jedan od najvećih NBA klubova, umirovili su najviše dresova u ligi. Točno 22. S obzirom na to koliko je velikana prošlo kroz zeleni dres, to je u svijetu "Kelta" privilegij koji pripada samo najvećima. A od sad je među njima i Paul Pierce. Dres s Celticsa s brojem 34 je njegov i samo njegov. Nikad više nitko neće nositi taj broj.

- Ako nikad ne uđem u Kuću slavnih, nakon ovoga neću žaliti. Ovo mi je dovoljno. Kad Celticsi umirove tvoj broj, ne treba ti ništa drugo - govorio je emotivni Pierce.

Prvo je pogledao kako Cleveland šamara njegove nasljednike u dresu Bostona, LeBron i društvo projurili su kroz grad s 22 koša razlike (121-99), ali nije to previše pokvarilo raspoloženje na ceremoniji koja je slijedila. Čovjek kojeg zovu The Truth zahvaljivao je u emotivnom govoru svima odreda, suigračima, trenerima, majci, ujaku... I sve je stoički podnio. Sve dok nije spomenuo djecu. Suze su krenule, dvorana je grmila od ovacija, i trebalo je Pierceu malo da se sabere.

- Da, postao sam emotivan kad sam spomenuo djecu. Nisu imali priliku pratiti moju karijeru, barem njezin najveći dio, zato mi je bilo posebno drago vidjeti da su ovdje, sa mnom. Evo, moja najstarija kćer rodila se one godine kad smo osvojili titulu, o tome im mogu samo pričati... No ponosan sam što će sad moje dvije kćeri i sin moći doći u dvoranu i reći: 'Hej, dres od mog starog je gore, pod krovom'. Presretan sam - kazao je Pierce.

Sa strane, nekoliko metara dalje, sa sestrama Priannom Adrian stajao je i maleni Prince. Zapravo, simpatični petogodišnjak nije baš previše stajao, više je radio show... Podizao je s ocem dres pod svod dvorane, pa uzeo kapu s brojem 34 i stavio je na pokal za naslov NBA prvaka iz 2008. godine, šetao okolo, zabavljao publiku, a na kraju se predstavio i cijeloj Americi. Dok je tata davao intervju, držao je Princea u naručju, a on se - kreveljio u kameru. Uporno, bez prestanka, zaigrano. Naravno da je munjevitom brzinom osvojio internetska bespuća, postao priča dana u SAD-u.

Cijelu ceremoniju, s "hoodicom" na glavi, pratio je Kevin Garnett. I ne samo pratio, nego i snimao mobitelom. Cijelu ceremoniju! Djelovao je kao ponosni otac, a ne kao bivši suigrač. Iako su Garnett i Pierce relativno kratko igrali zajedno, bilo je to sasvim dovoljno da postanu jedan od najboljih dvojaca u povijesti Celticsa. I, kako kažu najave, realno je očekivati da će sljedeći dres pod krovom TD Gardena biti upravo Garnettov...

Paul Pierce deset je puta bio All-Star, te 2008. bio je MVP finala, završio je dugogodišnju karijeru na 19,7 koševa. Čak 15 godina svoje karijere dao je Boston Celticsima, u preostale četiri lutao Brooklynom, Washingtonom i Los Angelesom, ali sad se vratio kući. Dečko iz Oaklanda u Kaliforniji od tamo je samo rođenjem, odavno mu je u krvi zelena boja. Samo Boston.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 12.02.2018.

    odličan igrač je bio , u bostonu samo legendama podižu dreseve,,,bird havlicek russell, mchale,parish,

  • Iskrivljena antena 12.02.2018.

    Ružan je i ovako kad plače izaziva strah.

  • Sodom 12.02.2018.

    Gledao sinoc ceremoniju, pogledao danas ponovno. NBA poceo pratiti 2000 i Pierce mi je omiljeni igrac od tada. On i Antoine Walker. Inače u tekstu ima par gresaka. 1. Boston Celticsi, jedan od najvećih NBA klubova, umirovili su najmanje dresova u ligi. Samo 22. Sto ce reci nije najmanje nego najvise. Vecina igraca je s pocetka 60-ih kada su uzeli 11 titula. 2. Pierce i Garnett su igrali 7 sezona zajedno, sto u Celticsima sto u Brooklynu, kasnije zajedno suradjivali i u Clipersima. Međutim njihovo prijateljstvo datira jako daleko, rođeno u srednjoskolskim danima. Na b92 ima sjajan tekst posvecen njima dvojici povodom umirovljenja dresa. Navodno su se pomirili sa Rey Allenom, ali opet nije bio na ceremoniji. Mislim da nije bio niti na okupljanju povodom desetogodisnjice osvajanja naslova. Nije bilo ni Bill Russella, pretpostavljam zbog zdravlja. Danas mu je ujedno i rodjendan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare