To je to što me zanima!

Kako nas je točno Srbija "izbacila" iz polufinala...

Umjesto da pobijede za tri klase slabije Talijane, Srbi su izgubili, sebi osigurali lakši put do finala, dok je Hrvatskoj na repertoaru najgori mogući...
Vidi originalni članak

Važno je sudjelovati, još važnije izgubiti. Pod tim geslom srpski su vaterpolisti krenuli u utakmicu protiv Talijana i bogami ispoštovali ga bez ijedne pogreške. Odustali su od “fair playa” ili “hajdučenja”, kako god na to gledate, ali je činjenica da su porazom od Italije (13-12 ) sebi otvorili put do finala, a nas gurnuli na najgori mogući. Jer da su kojim slučajem pobijedili, opet bi u četvrtfinalu išli na Španjolce, ali u polufinalu ne bi igrali sa SAD-om, nego s - Hrvatskom. Mogli su birati, izabrali su poraz. Je li to korektno ili nije, sad je manje bitno, ali nas je i te kako stajalo. Umjesto odmora do polufinala, sad nam slijedi četvrtfinalni dvoboj s Crnom Gorom pa ako to prođemo, polufinale s Mađarskom.

'SVIMA JE BILO JASNO DA ĆE SRBIJA IZGUBITI'
Svi smo znali kako će završiti dvoboj Srbije i Italije te mi sada plaćamo danak porazu od Amerikanaca. Izgubili smo prvo mjesto u skupini, ali što je još važnije, i nekoliko dragocjenih dana odmora, rekao je izbornik Rudić, a isto razmišlja i kapetan Vrdoljak.
- Bilo je svima sasvim jasno da će Srbija izgubiti od Italije.



KAKO IZGUBITI UTAKMICU U PET KORAKA


U “bezbroj” situacija jasno se vidi da je Srbija u najmanju ruku imala jako loš dan. Iako oni tvrde da je razlog poraza nedostatak motivacije, navest ćemo vam samo pet razloga koji ih i te kako demantiraju:

CIRKUS OD OBRANE - U obrani nisu igrali ni zonu ni presing te su time napravili prvi preduvjet za poraz. Bek, igrač koji čuva talijanskog sidraša, uvijek je stajao iza njega, a bekovi tako igraju jedino kod jake zonske obrane. Ovako su talijanski centri dobili “bezbroj” lopti, isključenja, dali golova... (vidi Slika 1)

IGRAČ MANJE - Kad je kod “igrača manje” lopta na lijevom vanjskom, igrač koji u obrani igra između dviju stativa čuva onog pred golom koji je u ravnini s loptom. Tada, osim što pokriva tog igrača, i zatvara bliži golmanov kut. To se uči s 10 godina u vaterpolskoj školi, to je osnova svih osnova. (vidi Slika 2)

PUŠTALI IM DA ZABIJU -S pozicije lijevoga vanjskog talijanski vaterpolist je uplivao, ovaj koji ga je čuvao bio je metar iza. U tom trenutku obrambeni igrač koji čuva lijevo krilo mora preuzeti ovoga koji je uplivao jer, ako već netko mora pucati, bolje da puca igrač koji je na krilu, nego ovaj na sredini gola. (vidi Slika 3)

PUCALI BEZ REZONA - Ostalo je pet sekundi do kraja srpskog napada. U tom trenutku Šapić je pred golom ostao savim sam, ali igrač na desnom vanjskom, umjesto da mu doda, puca na gol. Srpski izbornik Udovičić nije na to ni trepnuo, u “pravoj” utakmici sigurno bi dobio slom živaca. (vidi Slika 4)

PUCALI U GOLMANA - Čak i kad se vremešni Calcaterra nije uspio vratiti u obranu, Talijani nisu morali brinuti da će primiti gol. Vujasinović s pet-šest metara toliko očigledno gađao ravno u golmana... Inače, s tih pozicija zabija lako. (vidi Slika 5)

LEGENDA: ŽUTA TOČKA - pozicija srpskog igrača; CRNA TOČKA - pozicija talijanskog igrača; ZVJEZDICA - pozicija u kojoj je srpski igrač morao biti

Idi na 24sata

Komentari 21

  • srpko 20.08.2008.

    Pa vi ste grđi od nas. Kada bi stvarno znao da su naši namerno izgubili od Italije, bio bih još srećniji. Volim kada se nervirate. Još kada smo mi uzrok te nervoze, zadovoljstvo nam je potpuno. Samo se vi i dalje kur.ite pa eto dokle ćete stići. Tako smo i mi u košarci, rukometu, fudbalu... pa smo sada peta evropska liga. Nećete ni vi ništa bolje proći ako tako nastavite. Doduše, bar će meni biti drago kada puknete.

  • willcraft 19.08.2008.

    pa ako ce tako snama igrati poslacemo vaterpoliste sa ljetne lige da se nase brčine ne muce!!!!

  • Schulz 19.08.2008.

    buhuhu a kaj bi bilo da je okrenuta situacija,pa da smo mi ekipu odmarali? malo objektivnosti nikome ne šteti,osobito kad je novinarstvo u pitanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare