To je to što me zanima!

Božja ruka, a nije Maradonina: Sanchez rukom donio tri boda

Arsene Wenger je utakmicu otpratio s tribine pošto još uvijek odrađuje kaznu zbog guranja suca. Diktirao je i vodio svoju momčad putem radio veze do nove pobjede
Vidi originalni članak

Arsenal je pobijedio Hull City 2-0 u prvoj utakmici 25. kola engleske Premier lige. 'Topnici' su zasluženo došli do pobjede, a 'tigrovi' danas nisu imali sreće kao protiv Manchester Uniteda i Liverpoola.

Arsene Wenger je utakmicu otpratio s tribine pošto još uvijek odrađuje kaznu zbog guranja suca. Putem radio veze komandirao je i diktirao kako njegova momčad treba igrati, a taktika je uspjela - Arsenal je opravdao ulogu favorita i na krilima Alexisa Sancheza vratio se na pobjedničke staze.

Čileanac je zabio dva gola, a prvi je bio krajnje kontroverzan. Nevjerojatno je kako Mark Clattenburg i njegovi pomoćnici nisu vidjeli igranje rukom pošto očitije i očiglednije ne može biti.

Hull je nakon lošeg prvog poluvremena stisnuo u drugom i sjajno se držao do kraja utakmice. Imao je nekoliko solidnih prilika, aktivan je bio nogometaš Liverpoola na posudbi u Hullu, Srbin Lazar Marković, ali momčad Marca Silve nije mogla do pobjede. Arsenal je na kraju slavio s ugodnih 2-0. Özil je povukao jednu kontru i dodao do Alexisa, koji ubacuje loptu u 16 metara.

Tamo je ubačaj čekao Lucas Perez, koji je pucao glavom, a loptu je s gol linije rukom skinuo Sam Clucas. Zaradio je izravni crveni karton, a pitanje je što bi bilo da je Clattenburg crveni dao i Gibbsu, koji je srušio Markovića dok je krilni napadač Hulla mogao sam izbiti pred gol Petra Čecha.

Arsenal je ovom pobjedom preskočio City na tablici i sada je s utakmicom više treći.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Gunersss_ 11.02.2017.

    Koji komentari,pa Sanchez zabio rukom ili ne,arsenal je kontrolirao tekmu,bio bolji i imao dobre prilike,bez toga gola i da nije zabio Sanchez,opet bi arsenal pobijedio! Kad je njima dan,mogu se svi hebat.

  • Joker123 11.02.2017.

    Go***vno ka i Henry

  • Xyster 11.02.2017.

    Nisam gledao utakmicu, pa ne mogu puno reći. Evo čitam da je Hullov vezni red dobar dio utakmice izdominirao sredinom što me ne čudi. Što se tiče ove dvije situacije, obje je sudac vidio kao i onu prošlotjednu kod skoka Alonsa. I sve tri se mogu raspravljati do mile volje, ali sve su bili viđene od strane suca. Ovo danas ruku je vidio pomoćnik te je pričao sa Clatterurgom, iako je ruka u neprirodnom položaju on nije namjerno igrao rukom jer mu se lopta sa pola metra odbila u ruku. Druga situacija kod starta Gibbsa se također može diskutirati, iako je situacija jedan na jedan, Marković je okrenut leđima golu i ne kontrolira loptu nego je sa glavom udara. Isto vrijedi i za onaj Alonsov gol koji se također može raspravaljati, ali očito pravila nisu jasna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare