To je to što me zanima!

'Kako zaustaviti Messija? Pravi čovjek za to bio je Kovačić...'

Zinedineu Zidaneu ovaj će El Clasico biti prvi nakon povratka na Realovu klupu, na kojoj je upravo Kovačić ranije bio njegov plan za čuvanje Lionela Messija
Vidi originalni članak

Mateo Kovačić posljednjih tjedana igra možda i najbolji nogomet karijere. Svjećice na toj torti bila su dva gola koja je zabio u razmaku od deset dana, a prije toga nije 1033.

POGLEDAJTE VIDEO:

A upravo je Kova bio tema medijske konferencije kilometrima daleko - u Madridu. Ususret sutrašnjem El Clasicu Barcelone i Real Madrida.

KOVA IGRAO OD 65. MINUTE Kad Kovačić ne starta, Chelsea gubi! Bolji je bio Bournemouth

Zinedineu Zidaneu ovaj će biti prvi nakon povratka na Realovu klupu, na kojoj je upravo Kovačić ranije bio njegov plan za čuvanje Lionela Messija. Ispao je pronicljiv u kolovozu 2017. godine u Superkupu koji su Madriđani uzeli pobijedivši 3-1 pa tri dana kasnije s 2-0, ali polako je ugašen kad je Barca s 3-0 pokorila Santiago Bernabeu četiri mjeseca kasnije.

- Tada smo se s Mateom Kovačićem bili odlučili da on čuva Messija. On je pravi čovjek za to. No danas je drugo vrijeme, druga utakmica, druga priča pa ćemo vidjeti što ćemo učiniti - izjavio je Zidane.

- U tim utakmicama uvijek moraš pokazati svoje najbolje izdanje, i to tijekom svih 90 minuta. Ne mislim da će ulogu igrati to što je utakmica u Barceloni.

ATALANTA IMALA SREĆE Kakvi parovi! City ide na Real, Kovačić čeka Perišića i Bayern

Real i Barca trebali su originalno igrati 26. listopada, no zbog nereda u Kataloniji to nije bilo izvedivo. Sada, gotovo dva mjeseca kasnije, izjednačeni su  35 bodova, a Real nije izgubio u posljednjih 11 utakmica. Barca, pak, nije u posljednjih 6, a pod Valverdeom je od 141 utakmice u njih 130 imala veći posjed lopte od protivnika.

- Ne brine me posjed lopte, u utakmici će biti puno stvari. Mi moramo pokazati svoje najbolje izdanje. To je sve - lakonski će Zidane.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • user_432191 18.12.2019.

    Donekle je u pravu

  • zekica 18.12.2019.

    Messiju ne treba flaster koji će trčkarati za njim po čitavom terenu, nego treba odigrati zonu, organizirano u obrani, i preuzimati ga gdje se ovaj pojavi. Imaju 4 igrača u obrani i trojicu ispred njih u veznome redu. Kroos može ispomagati lijevome beku (Mendy?) i Ramosu. Casemiro može ispomagati Varaneu i Ramosu, a Modrić/Valverde mogu ispomagati Carvajalu i Varaneu. Samo tako mogu držati formaciju i organiziranu obranu. Ako staviš Casemira ili nekog drugog igrača za tipičnog flastera, ulaziš u rizik da Messi nekim driblingom napravi višak i iskoristi rupu u obranu da zabije ili uvali asistenciju.

  • sljuk 17.12.2019.

    Messi odahnuo od kad je Kova presao u premier ligu....moze opet punim plucima kroz stadion...ajme boze, pa tko to pise....

Komentiraj...
Vidi sve komentare