To je to što me zanima!

Kakva priča! Ostao bez ruke s 8 godina, a sad je nogometaš...

Rumunj Cosmin Lambru (18) u utakmici kupa zaigrao je za svoj Petrolul iz Ploiestija i došao još korak bliže onome o čemu je sanjao i nakon što je u nesreći ostao bez ruke. Igra s protezom
Vidi originalni članak

Do 100. minute ogled Petrolula iz Ploiestija i rumunjskog drugoligaša Miovenija bio je samo jedan od uobičajenih kup susreta u kojima drugoligaš muči prvoligaša. A onda je u igru ušao Cosmin Lambru. Mladi napadač, koji će 26. studenog napuniti 19 godina, utrčao je na teren, kao i uvijek, sa zavojem na lijevoj, vidljivo puno tanjoj ruci. Ako ne na prvi, već na drugi pogled postane jasno da se radi o protezi. A njegova priča ide desetak godina unatrag.

- Imao sam osam godina kad je na mene naletio kamion. Hodao sam uz cestu sa skupinom prijatelja i u jednom trenutku vidio sam da kamion juri prema meni. Reagirao sam instinktivno, bacio sam se pod kamion i time si spasio život. Da nisam, sigurno bih poginuo - ispričao je Lambru, koji je nakon debija za prvu momčad Petrolula postao svjetska priča.

Iako je uspio izbjeći smrt u nesreći, lijevu ruku nije uspio spasiti. Ostala je smrskana i morali su mu je amputirati. Osmogodišnji dječak dobio je protezu s kojom živi, evo, već deset godina. I živi vrlo kvalitetno, ne želeći ni za milimetar odstupiti od ostvaranje svog sna - da postane profesionalni nogometaš.

- Znam da sam nakon nesreće i dalje bio pri svijesti i da me užasno boljela ruka. Nasreću, prijatelji su me odmah odveli u bolnicu. Liječnici su mi kasnije rekli da bi mi, da su me doveli samo malo kasnije, morali amputirati cijelu ruku - kaže Cosmin.

Ovako su mu amputirali podlakticu, a tako je ipak bitno lakše sanjati nogometnu karijeru.

- Kad sam tek počeo trenirati nogomet, prvi cilj je bio naučiti kako ne padati na umjetnu ruku. Nije bilo lako, dugo sam se mučio s tim, ali ne žalim se. Nikad nisam i nikad neću - kaže hrabri Cosmin.

Rastužilo ga je jedino što je u njegovu debiju Mioveni izbacio iz kupa njegov Petrolul nakon izvođenja penala. Lambrua nije bilo među izvođačima, trener Octavian Grigore odlučio ga je poštedjeti još i tog, dodatnog stresa. Dovoljno mu je bilo što je promašio jednu jako dobru priliku malo nakon što je ušao u igru... U svakom slučaju, Cosmin je toga dana bio junak. I ne samo toga dana...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dario6 26.10.2017.

    Pa dobro, nije izgubio nogu

  • --- DAVOR --- 26.10.2017.

    Pa nije nogu izgubio! Čudno bi bilo da je rukometaš! Ovakvim pretjeranim divljenjem ponižavate a ne kako se na prvu čini odajete divljenje čovjeku na njegovoj upornosti,rukom je naime zabranjeno igrat u nogometu pa je samim time nebitna za nogomet ako nisi golman! To je ko da nekom u kolicima kažete ma bravo što je sam uzeo žlicu juhe u usta!

  • Rvatinaa_gugla 26.10.2017.

    I onda Rakitića boli nokat i otkaže reprezentaciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare