To je to što me zanima!

Kakva večer Hardena, dostigao Jordana, Iversona i Bryanta...

Kawhi Leonard vratio se u San Antonio gdje je dočekan zvižducima, a junak tog dvoboja bio je DeRozan koji se 'napalio' na bivšu momčad i postigao prvi triple-double karijere...
Vidi originalni članak

U četvrtak su odigrane samo tri utakmice NBA lige, a hrvatskih košarkaša ove večeri nije bilo u pogonu. No, NBA liga ponudila je niz zanimljivih priča, pa i još jednu nevjerojatnu večer Jamesa Hardena. Potencijalni MVP regularnog dijela sezone srušio (135-134) je Golden State Warriorse kod kojih su Curry (35), Durant i Thompson (po 26) kombinirano zabili 87 poena.

No, Jamesa Harden je nevjerojatnim brojkama (44 poena, 15 asista, po 10 skokova i trica) srušio prvake u njihovoj Oracle Areni. Glavna zvijezda Rocketsa briljirala je i u produžetku zabivši nevjerojatnu tricu za pobjedu iz teške situacije preko dva igrača (Thompsona i Greena) samo dvije sekunde prije kraja. U pobjedi Houstona lijepe je brojke (29 poena, 21 skok, dvije ukradene lopte i jedna blokada) imao još Clint Capela.

James Harden u posljednjih 11 utakmica ima nevjerojatan prosjek od 41.1 poen po susretu, a protiv Warriorsa je peti put u nizu postigao više od 40 poena. U zadnjih 50 godina NBA lige to je uspjelo još samo Michaelu Jordanu, Allenu Iversonu i Kobeu Bryantu.

Kawhi Leonard prvi se put nakon tradea u Raptorse vratio u San Antonio gdje su ga domaći navijači dočekali - zvižducima. To se nije svidjelo ni Greggu Popovichu koji je poslije utakmice na tu temu bio prilično kratak:

- Zbog toga se loše osjećam, Kawhi je karakteran dečko. Svi u životu donosimo nekakve odluke, svatko odlučuje o svojoj budućnosti, a to je ovoga ljeta napravio i Kawhi - izjavio je Popovich.

Spursi su na kraju bili uvjerljivi, pobijedili 125-107, a Leonarda je u cijeloj priči zasjenio - DeMar DeRozan, čovjek koji je u tradeu Leonarda morao ići u suprotnom smjeru, iz Toronta u San Antonio. DeMar DeRozan se 'napalio' na bivšu momčad, postigao prvi triple-double karijere (21 poen, 14 skokova, 11 asista), dok su u pobjedi Spursa sjajne napadačke role još odigrali Aldridge (23) i Forbes (20 poena). Kawhi Leonard je povratničku večer u San Antoniju zaključio s 21 poenom i pet asista.

U trećoj utakmici večeri Denver je bio uspješniji (117-115) od Sacramenta, a zvijezda večeri bio je Jamal Murray koji je Nuggetse odveo do pobjede s 36 koševa, sedam skokova i šest asistencija. No, Murray je oduševio u posljednjoj četvrtini u kojoj je zatrpao Kingse s čak 17 poena. Nikola Jokić zabio je 26 poena, imao 13 skokova i šest asista, dok je prvo ime Kingsa bio Buddy Hield s 29 poena.

U NBA ligi prošle se večeri dogodio i jedan trade; Justin Holiday je iz Bullsa preselio u Memphis, dok su u drugom smjeru otišli Marshon Brooks, Wayne Selden i dva picka druge runde.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 04.01.2019.

    golden state ove sezone ne igra dobro

  • blokirani_lovac 04.01.2019.

    Gledao utakmicu Sacramento-Denver .....Murray u prvom poluvremenu samo 2 poena, 34 u drugom. Jokic 0 asistencija u prvom a 6 u drugom poluvremenu. Bjelica(1/4) i Bogdanovic(3/4) vise nego dobri u Sacramentu. Odgledao 4/4 i produzetak GSW-Houston, osim pravde koja je pobedila na kraju ( Durent trci 1,5 m van terena i vadi loptu iz auta), GSW skoro i pobedili zbog toga....ne volim tu kosarku kao nekad, igrac udje pod kos, ima zicer, polaganje, od dobacuje igracu na trici, ovaj promasuje.....ne samo ova utakmica vec sveukupno.... kako Greg Popovic kaze “uvedite i 4 poena”...... fuj .....

  • wwww 04.01.2019.

    Kada bi me netko upitao dok je igrao u Reptrosima ili DeRozan ili Lowry,uvijek bi pokazao prstom u Lowrya kao u boljeg igrača iako je DeRozan znao odigrati neke dobre utakmice u onim bitnim bi uvijek zakazao i bio letargičan i on je za mene bio igrač neodređen,iako se vidjelo da u njemu ima potencijala taj potencijal kao da nije skroz iskorišten.Ovom razmjenom Leonard-Green/DeRozan-Poetl mislio sam da su Spursi od strane Reptrosa dobro naguž... posebno za ovoga Poetla a Derozan mi nije mogao stati u istu rečenicu kao Leonard iako je njegov talent na draftu bio bolji od Leonardovog jer je izabran od strane Reptorsa kao 9 pik.O Spursima sam pisao i bili su uistinu očajni na početku sezone a kako odmiče sezone tu se već vidi velika skok u igri i tu dolazi do izražaja sva fenomenalnost trenera Popovica iako igraju nešto lošije van AT&T dvorane za mnoga predviđanja što se tiče ovogodišnjeg rostera je bio plafon playoffs ali kako sada stoje i igraju moglo bi i oboriti i sva svoja najoptimističnija predviđanja a i opet to sve ovisi o zdravlju glavnih igrača.A sada da se vratim na DeRozana i Leonarda i uvodu u ovu priču.Ako je negdje DeRozan mogao iskoristiti sav svoj talent to je kod trenera Popovicha i on dobro igra ovu sezonu a ako bi ga kojim slučajem Popovich izbrusio tako da većinu utakmica igra kao noćas tada ćemo imati novoga mvp.A što se tiče Leonarda njemu su i dalje misli u LA a Clippersi imaju pravo na 2 max.ug.,zato sam mišljenja da će Toronto i ove god.ostati nedorečen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare