Obavijesti

Sport

Komentari 39

Kakva večer Hardena, dostigao Jordana, Iversona i Bryanta...

Kakva večer Hardena, dostigao Jordana, Iversona i Bryanta...

Kawhi Leonard vratio se u San Antonio gdje je dočekan zvižducima, a junak tog dvoboja bio je DeRozan koji se 'napalio' na bivšu momčad i postigao prvi triple-double karijere...

VIDEO

U četvrtak su odigrane samo tri utakmice NBA lige, a hrvatskih košarkaša ove večeri nije bilo u pogonu. No, NBA liga ponudila je niz zanimljivih priča, pa i još jednu nevjerojatnu večer Jamesa Hardena. Potencijalni MVP regularnog dijela sezone srušio (135-134) je Golden State Warriorse kod kojih su Curry (35), Durant i Thompson (po 26) kombinirano zabili 87 poena.

No, Jamesa Harden je nevjerojatnim brojkama (44 poena, 15 asista, po 10 skokova i trica) srušio prvake u njihovoj Oracle Areni. Glavna zvijezda Rocketsa briljirala je i u produžetku zabivši nevjerojatnu tricu za pobjedu iz teške situacije preko dva igrača (Thompsona i Greena) samo dvije sekunde prije kraja. U pobjedi Houstona lijepe je brojke (29 poena, 21 skok, dvije ukradene lopte i jedna blokada) imao još Clint Capela.

James Harden u posljednjih 11 utakmica ima nevjerojatan prosjek od 41.1 poen po susretu, a protiv Warriorsa je peti put u nizu postigao više od 40 poena. U zadnjih 50 godina NBA lige to je uspjelo još samo Michaelu Jordanu, Allenu Iversonu i Kobeu Bryantu.

Kawhi Leonard prvi se put nakon tradea u Raptorse vratio u San Antonio gdje su ga domaći navijači dočekali - zvižducima. To se nije svidjelo ni Greggu Popovichu koji je poslije utakmice na tu temu bio prilično kratak:

- Zbog toga se loše osjećam, Kawhi je karakteran dečko. Svi u životu donosimo nekakve odluke, svatko odlučuje o svojoj budućnosti, a to je ovoga ljeta napravio i Kawhi - izjavio je Popovich.

Spursi su na kraju bili uvjerljivi, pobijedili 125-107, a Leonarda je u cijeloj priči zasjenio - DeMar DeRozan, čovjek koji je u tradeu Leonarda morao ići u suprotnom smjeru, iz Toronta u San Antonio. DeMar DeRozan se 'napalio' na bivšu momčad, postigao prvi triple-double karijere (21 poen, 14 skokova, 11 asista), dok su u pobjedi Spursa sjajne napadačke role još odigrali Aldridge (23) i Forbes (20 poena). Kawhi Leonard je povratničku večer u San Antoniju zaključio s 21 poenom i pet asista.

U trećoj utakmici večeri Denver je bio uspješniji (117-115) od Sacramenta, a zvijezda večeri bio je Jamal Murray koji je Nuggetse odveo do pobjede s 36 koševa, sedam skokova i šest asistencija. No, Murray je oduševio u posljednjoj četvrtini u kojoj je zatrpao Kingse s čak 17 poena. Nikola Jokić zabio je 26 poena, imao 13 skokova i šest asista, dok je prvo ime Kingsa bio Buddy Hield s 29 poena.

U NBA ligi prošle se večeri dogodio i jedan trade; Justin Holiday je iz Bullsa preselio u Memphis, dok su u drugom smjeru otišli Marshon Brooks, Wayne Selden i dva picka druge runde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba