To je to što me zanima!

Kakve li simbolike: Kapetane Biliću, brod nam je u kvaru...

Zbog kvara broda koji ih je prevozio s Brača na kopno, Slaven Bilić i hrvatski reprezentativci s kašnjenjem su otputovali na Maltu, gdje večeras moraju pobijediti
Vidi originalni članak

Ništa nije slučajno, nasmijao se konobar poslužujući jutarnju kavicu na Braču, odmah nakon što se saznalo da se u kanalu pokvario brod koji je hrvatske reprezentativce vozio u zračnu luku. 

I nije bio u pitanju samo cinizam. Jednostavno, već neko vrijeme brod kojim upravlja kapetan Slaven Bilić ne plovi rutom koju Hrvati od njega očekuju. Preciznije, još uvijek plovi u dobrom smjeru, no poprilično krivuda i često se kvari. 

- Ne igraju kao nekad jer više nisu “gladni kruha”. Svi su potpisali unosne ugovore i to se vidi na njihovoj igri - komentirao je jedan od čelnika postirskog nogometnog kluba zalaganje većine igrača tijekom zadnjih treninga na Braču. 

I nije bio daleko od istine. Bilić i njegovi izabranici već dugo plešu na rubu živaca navijačkog puka.  

- Bit će to dobro. Dobri smo. Protiv Malte i Izraela uzeti ćemo svih šest bodova i plasirati se kao prvi na EP - hrabri se Slaven Bilić. 

Stvarnost je ipak ponešto drugačija. Još jedan krivi korak značio bi propuštanje drugog velikog natjecanja, a to bi bilo pogubno za hrvatski nogomet. I s tim pritiskom su reprezentativci otputovali na Maltu. Kad se tome doda i slučaj Pranjić, pa pritisak prijelaznog roka s kojim je pola reprezentacije živjelo posljednjih dana, na koncu i uvrede Šimuniću. Da, brod opasno vrluda. A mornari se čine uglavnom ravnodušni.

Vrsaljko i Badelj na velikom su ispitu

Izbornik Slaven Bilić napravio je četiri velike promjene u postavi reprezentacije koja će zaigrati protiv Malte. Najmanje je izbor Pletikose koji ima dovoljno iskustva, ni izbor Klasnića ne bi trebao donijeti previše iznenađenje, a novaci Badelj i Vrsaljko moraju opravdati povjerenje i ponoviti igre iz dresa Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Antisa_1 02.09.2011.

    po zasluzi !!!!ja bi im dao na vesla i operi majstore kaoko si zasluzijo tako se i plovi!!!

  • PatrikZagreb 02.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Iniesta1994 02.09.2011.

    Bilic kapetan broda koji tone...

Komentiraj...
Vidi sve komentare