To je to što me zanima!

Kale poput Zorroa, na Villarreal s 13 šavova i maskom na licu...

Na Poljudu je poseban ambijent, nije se lako snaći, pogotovo ako pomisliš da si s 4-2 u prvom susretu sve riješio. Svakome se uvuče strah u kosti ako primi rani gol, bez obzira na kvalitetu i renome... kaže Šurjak.
Vidi originalni članak

Ako je uoči uzvrata s Villarrealom neka vijest dobra, onda je dobra vijest da će Valdas Dambrauskas imati na raspolaganju sve igrače, uključujući i Nikolu Kalinića.  Doduše, ne baš od prve minute, ali ako bude trebalo ući u drugom dijelu i pomoći momčadi, Kale će zaigrati s maskom na licu. Nastup i izboreni kazneni udarac u Valenciji platio je s 13 šavova pod lijevim okom, no mala je to cijena za nadu koju je taj gol ostavio Hajduku. Da je ostalo 4-1 teško da bi se Hajduk imao čemu nadati, ovako, s minusom od dva gola ima nade.

MARCOS SENNA 'Villarreal u Splitu čeka vruća atmosfera, a favorit je za titulu'

Kalinić nije imao vremena izraditi masku po svojim mjerama, koristit će rezervnu, no  ovo su utakmice koje se igraju i bez jedne noge, a kamo li ne s maskom na licu. Ovo je utakmica u kojoj se ova momčad može upisati u povijest i svi će dati sve od sebe, pa ako treba i s maskom i bez maske na licu... Igrači ne gube nadu, pogotovo ako ih Unai Emery podcijeni. Iako je trener Villarreala na zadnjoj press konferenciji govorio o Hajduku biranim riječima, dojam je kako je ipak podcijenio Dambrauskasovu momčad i ambijent u kojem će se susret odigrati.

- Imamo prednost od dva gola ali igramo s klubom bogate povijesti i talentiranih igrača. Znamo da nas čeka suparnik koji igra dobar nogomet u odličnom ambijentu, koji vjeruje da može proći dalje, ali uz sav respekt njima želimo prije svega ispraviti pogreške iz prve utakmice i od prve minute nastojati umanjiti Hajdukove kvalitete – kazao je trener Villarreala.

HAJDUK PO PREOKRET Ovo je pet uvjeta za čudo protiv Villarreala: Jedan je ispunjen

No unatoč biranim riječima kojim je počastio Hajduk, Emery svoju momčad ipak nije doveo u Split dovoljno rano da odradi uobičajeni trening dan prije utakmice. Villarreal će osjetiti travnjak Poljuda tek neposredno uoči utakmice, a odlučili su i prespavati nakon utakmice u Splitu te tek nakon jutarnjeg regeneracijskog treninga krenuti natrag.

Najavio je Emery i kako će koristiti neke igrače koji manje igraju, a među njima i iskusnog Pepe Reinu, koji je branio i u prvom susretu. Zanimljivo je kako je Pepeov otac Miguel Reina branio za Atletico Madrid u dvostrukom ogledu u osmini finala Kupa kupova s Hajdukom 1976. godine, kada su Španjolci prošli s 1-0 i 2-1.  

ČUDA SU MOGUĆA Može li ga baš izbaciti Hajduk? Villarreal iz Europe nikad nije ispao s dva gola prednosti

- Reine se ne sjećam ali se sjećam da smo mi tada nesretno ispali a nismo bili slabija momčad. Valjda će sada biti više sreće – kaže legendarni igrač Hajduka Ivica Šurjak i dodaje:

- Poljud je poseban ambijent i nije se lako snaći u njemu, pogotovo ako pomisliš da si s 4-2 u prvom susretu sve riješio. Hajduk mora igrati hrabro, napasti suparnika od prve minute i tako dodatno pojačati pritisak s tribina. Uz neki brzi gol kao što ga je zabio Biuk u gostima sve je moguće, svakome se uvuče strah u kosti u takvoj situaciji, bez obzira na kvalitetu i renome...

NAJAVILI UZVRAT 'Atmosfera? Pa igrali smo na jednom od najtežih stadiona na svijetu, znamo što trebamo'

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Dobar, loš, zao 27.08.2022.

    Ček, zar njega ne bole leđa?

  • Demetra 💙 25.08.2022.

    Jel svih 13 šavova na nosu ili?

  • axl44 25.08.2022.

    lako za glavu, bitno da ga ne bole leđa u 85. minuti 🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare