To je to što me zanima!

Kalinić: Hajduk mi je dao sve, ali vrijeme je za nove izazove

Imam 26 godina, u Hajduku sam 17 godina i smatram da je vrijeme za novi korak. Hajduku sam dao puno dobrih utakmica i osigurao dobar transfer, naglasio je novi igrač Genta Lovre Kalinić
Vidi originalni članak

Lovre Kalinić više nije golman Hajduka. Bivši kapetan Bijelih danas je potpisao ugovor do 2021. godine s Gentom realiziravši najveći golmanski transfer u HNL-u.

- U Hajduku sam stekao golmansko ime, došao u reprezentaciju i postao zanimljiv europskim klubovima. Prije godinu dana nije realiziran transfer za koji smo svi bili uvjereni da je gotov, a znate kako su specifični golmanski transferi. Ostao sam miran i strpljiv, a klub mi je pružio sve u skladu sa svojim mogućnostima. Nastavio sam raditi i došla je ponuda Genta s kojom smo svi zadovoljni - rekao je Lovre za hajduk.hr te dodao:

- Imam 26 godina, u Hajduku sam 17 godina i smatram da je vrijeme za novi korak. Hajduku sam dao puno dobrih utakmica i osigurao dobar transfer, a ponavljam, Hajduk je meni dao sve i bit ću ambasador Kluba i u nastavku svoje karijere. Split je moj grad, Hajduk moj klub i vratit ću se prije ili kasnije. Moji nasljednici Dante Stipica i Ivo Grbić su odlični golmani i uvjeren sam da će kao i gotovo uvijek u Hajduku, golmani biti jaki dio momčadi. Gent je novi izazov. Novac koji daju dokaz je da me cijene i vjerujem da ćemo zajedno do velikih stvari.

- Kalinić je bio naš kapetan, reprezentativac i najbolji igrač. Sigurno da svaki predsjednik želi takvog igrača u svojoj momčadi zbog čega smo s njim nedavno potpisali ugovor s najboljim uvjetima koje možemo ponuditi, no nakon 134 utakmice Lovre je želio otići i Klub ima razumijevanja za to. Došla je konkretna ponuda Genta koja nas zadovoljava, a imamo dvojicu vratara za koje naša struka procjenjuje da mogu odgovoriti zahtjevima. Lovre ne odlazi kao mladi igrač, nego kao gotov vratar i dolazi u novi klub kao zvijezda. Mislim da je to dobar putokaz svima koji žure s odlaskom. Želim Lovri uspješan nastavak karijere i siguran sam da će svojim obranama potvrditi svoju klasu i protiv najvećih klubova - predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos zahvalio je Kaliniću na svemu učinjenome u Hajdukovom dresu.

- Prošli tjedan sam naglasio da nikoga nećemo silom zadržavati u Hajduku. Svi koji žele otići mogu, ali naravno po našim uvjetima. Kalinić ima 7 prvoligaških sezona iza sebe i razumijem da želi dalje. On je najbolji golman u HNL-u i puno je značio za našu ekipu, ali imamo dobra dva vratara koja će nadomjestiti njegov odlazak. Transferi vratara jako ovise o situaciji na tržištu i vrlo malo je klubova spremno ili u mogućnosti izdvojiti iznose u visini ponude Genta. Kalinićev transfer je dobar posao za Hajduk, a na nama je da momčad ni naše natjecateljske ambicije ne trpe zbog toga - sportski direktor Mario Branco prokomentirao je Lovrin odlazak.

Za Hajduk je Kalinić upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • BaljiCocaj 28.12.2016.

    Covjek ima 26 godina super golman a oni ga prodali za sicu hajduk sljedece godine za 5 mjesto a onda ispadanje u drugu

  • NIAGARA HAJDUK 28.12.2016.

    Malo mi je žao, ali tebi zelim svu srecu ovoga svita.

  • BOGOLJUB ATEJISTA 28.12.2016.

    Koliko mrznje u komentarima samo zato sto je Kale hajdukovac

Komentiraj...
Vidi sve komentare