To je to što me zanima!

Kalinić: Od svinjske gripe čuvam se našim pršutom!

Navijači Blackburna pobjedu su slavili pjesmicom "5-2 and we’ve got the flu", a Nikola Kalinić zabio je svoj prvi gol na Otoku. Iz penala je bio siguran
Vidi originalni članak

Navijači Blackburna proslavili su pobjedu svoje momčadi nad Peterboroughom i plasman u četvrtfinale Carling Cupa pjesmom "5-2 and we’ve got the flu" (5-2, a imamo gripu). Naravno, aluzija se odnosi na slučajeve svinjske gripe, koja se širi svlačionicom Blackburna. A zajedno s navijačima na Ewoodu Parku je slavio i naš reprezentativac Nikola Kalinić, koji je u 74. minuti zabio prvijenac u službenoj utakmici u dresu Blackburna.
- Sudac je dosudio penal za nas i Benny McCarthy me pozvao da ja pucam, kako bi mi se zahvalio za asistenciju od dvije minute ranije - otkrio nam je Kalinić, koga je, kao i cijelu momčad, taj poziv iznenadio.
- Ne bi bilo zgodno da je promašio. To bi sigurno utjecalo na njegovo samopouzdanje, no bio je siguran i ovaj će gol smanjiti pritisak koji sigurno osjeća - rekao je pomoćni trener Neil McDonald, koji je vodio momčad s klupe, dok je menadžer Sam Allardyce sjedio na tribini. Sumnja se da i on ima svinjsku gripu.
- Osjećao se loše pa je odlučio maknuti se od igrača i gledati utakmicu s tribine - objasnio je njegov pomoćnik. Allardyce je tako iz dobrog kuta vidio kako Kale zabija penal.
- Nije bilo straha, pa penali su moja specijalnost – nasmijao se Kalinić, koji je odigrao svih 90 minuta i bio stalna opasnost za protivnički gol.
- Bilo je dobro, kad dobijem više prilike u kontinuitetu bit će i bolje - siguran je bivši napadač Hajduka. Pomoćni trener McDonald bio je oduševljen Kalinićevom nesebičnošću.
- Volim asistirati skoro jednako kao i zabijati golove. Pa i u Hajduku sam imao dosta asistencija - prisjeća se Kalinić, koji će uskoro ponovno zaigrati i za mladu reprezentaciju.
- U slijedećem kolu Blackburn gostuje na Old Traffordu, a do nove prilike mogao bi i Kalinić.
- Dosta je bolesnih, kažu da je gripa u pitanju, ali nisam siguran je li obična ili ova moderna - smije se Kale, koji se ne plaši zaraze.
- Naravno da nema, ja sam dijete sa sela. A za svaki slučaj nabavio sam i domaćega pršuta, tako da nema straha - kaže Kalinić, koji se polako privikava na život u Engleskoj. Vožnju lijevom stranom je savladao bez problema.
- Uzeo sam isti auto kakav sam vozio i u Splitu, Audi A3, samo je ovaj novi automatik. Ma tko će lijevom rukom mijenjati brzine... - završio je Nikola.

'KALINIĆ ĆE NAM POMOĆI I GOLOVIMA I ASISTENCIJAMA'
Kao vrlo mlad došao je iz druge zemlje i drugačije kulture, a čak i puno iskusnijim igračima od njega treba dosta vremena da se snađu u engleskom nogometu, rekao je o Nikoli pomoćni trener Blackburna Neil McDonald. Zadovoljan je Kalinićevim nastupom protiv Peterborougha.
- Nikola je igrao dobro, upisao je sjajnu asistenciju za gol McCarthyja, što potvrđuje da je nesebičan. A dobru igru okrunio je i golom s bijele točke. Strpljiv je momak, na trenutke pokazuje naznake da bi nam mogao pomoći ne samo golovima, već i asistencijama. Uvjeren sam da će svakim danom biti sve bolji - kaže McDonald.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mkirilenko 29.10.2009.

    čovjek igra u blackburnu, vi igrate na forumu 24 sata...

  • ppeerroo 29.10.2009.

    on se vraća u reprezentaciju, smr.d jedan, ne da se nebi vratio nego prvi put kad odbiješ repku odma domovnicu pokidat i mrš iz Hrvatske

  • 11 BILI 29.10.2009.

    e moj admine sto sam ja to napisa da bi me obrisa,pa za boga miloga jel i ti mrzis nikolu klainica kao i ovi sto su pisali komentare ali njih ne brises.

Komentiraj...
Vidi sve komentare