To je to što me zanima!

Kapetan Ivan Rakitić: I Srbi će u ovaj petak navijati za mene

MOTIV Željni smo pobjeda, kaže Ivan Rakitić. Opljačkan je, a zbog navijača Betisa morao je zatvoriti kafić. No sve lakše podnosi uz nedavno rođenu kćerkicu Altheu
Vidi originalni članak

Sevilla - Madrid, Madrid - Beč, Beč - Zagreb. Tako je izgledao put Ivan Rakitića do hotela reprezentacije. Cijeli dan u avionima.

- Tako je uvijek kad se dolazi u reprezentaciju. Naviknuo sam se, za reprezentaciju nikad ništa nije teško - kaže kapetan Seville.

U Primeri njegovoj Sevilli nije najbolje krenulo, dva boda u tri kola. No Raketa je zabijao i briljirao u Europskoj ligi. Protiv Slaska je rasparao rašlje s 30-ak metara. 

- Uh, kako mi je samo sjela! Ali zabio sam ja i ljepših golova u karijeri - smije se Ivan Rakitić, koji nestrpljivo čeka veliku utakmicu na Marakani.

- Optimist sam. Uvijek pozitivno razmišljam. Škotska je prošlost, još smo u igri za prvo mjesto i ne trebamo se predati - kaže Ivan.

U Sevilli igra sa Srbinom Markom Marinom, koji je povremeni njemački reprezentativac.

- Kad smo se pozdravljali, rekao mi je: ‘Sretno, ali ja ću navijati za Srbiju’. Odgovorio sam mu: ‘Pravit ću se da to nisam čuo. Moraš navijati za svog kapetana’ - kaže hrvatska “sedmica”. 

Raketa zadnjih tjedana uživa u očinstvu.

- Za kćer Altheu nabavio sam i mali Sevillin dres s brojem 11. Na dresu je njeno ime - kaže Ivan, koji je, nažalost, imao i neke neugodnosti.

- Morao sam zatvoriti lokal. Bio je u blizini Betisova stadiona, pa sam imao problema s navijačima Betisa. Znali su upadati unutra, ali ne bih u detalje... Odlučio sam ga zatvoriti i uskoro ću otvoriti novi na drugoj lokaciji. U centru grada - otkriva Raketa.

Krajem srpnja njega i suigrače opljačkali su u Kolumbiji.

- Ostao sam bez vrijednosti oko 15.000 eura, ali ja sam još dobro i prošao. Neki su suigrači još žešće okradeni. Lopove su uhvatili, ali stvari nema. Sve je na sudu, a trebali bismo se naplatiti od osiguranja.

Perišić: Bilo bi lijepo nastaviti moj ‘srpski niz’ 

Iza mene je teško razdoblje, nisam igrao tri-četiri mjeseca. No izvrsno sam odradio pripreme i uvjeren sam da ide nabolje, rekao je Ivan Perišić.

Kad su s druge strane Srbi, Ivan blista:

- Igrao sam za Brugge protiv Partizana, davao sam golove protiv Srba i za mladu reprezentaciju... Nadam se da ću tako i nastaviti, to bi bilo jako lijepo - kazao je Perišić.

Priključio se i Pletikosa, Kova će biti spreman

Ivan Strinić još se nije oporavio, jučer je trenirao odvojeno. Štimac je ionako razmišljao na lijevu stranu postaviti Vidu, a Strinićeva ozljeda samo će mu olakšati odluku. Jučer se momčadi priključio i Stipe Pletikosa. Mateo Kovačić je bolje i konkurirat će za utakmicu u petak. Reprezentacija u Srbiju putuje sutra u podne. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • slavonija 05.09.2013.

    prema slici,mislio sam da plešu dvokorak ,(na poluvremenu).

  • Zvecko_1 04.09.2013.

    Marakano Marakano moja sreco moja rano na tebi mi mladost osta a aplauza nikad dosta.

  • marlboro 3 04.09.2013.

    Ako je to 100 god. za evropom vi ste onda iu srednjem veku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare