Obavijesti

Sport

Komentari 45

Kapetan Ivan Rakitić: I Srbi će u ovaj petak navijati za mene

Kapetan Ivan Rakitić: I Srbi će u ovaj petak navijati za mene
1

MOTIV Željni smo pobjeda, kaže Ivan Rakitić. Opljačkan je, a zbog navijača Betisa morao je zatvoriti kafić. No sve lakše podnosi uz nedavno rođenu kćerkicu Altheu

VIDEO

Sevilla - Madrid, Madrid - Beč, Beč - Zagreb. Tako je izgledao put Ivan Rakitića do hotela reprezentacije. Cijeli dan u avionima.

- Tako je uvijek kad se dolazi u reprezentaciju. Naviknuo sam se, za reprezentaciju nikad ništa nije teško - kaže kapetan Seville.

U Primeri njegovoj Sevilli nije najbolje krenulo, dva boda u tri kola. No Raketa je zabijao i briljirao u Europskoj ligi. Protiv Slaska je rasparao rašlje s 30-ak metara. 

- Uh, kako mi je samo sjela! Ali zabio sam ja i ljepših golova u karijeri - smije se Ivan Rakitić, koji nestrpljivo čeka veliku utakmicu na Marakani.

- Optimist sam. Uvijek pozitivno razmišljam. Škotska je prošlost, još smo u igri za prvo mjesto i ne trebamo se predati - kaže Ivan.

U Sevilli igra sa Srbinom Markom Marinom, koji je povremeni njemački reprezentativac.

- Kad smo se pozdravljali, rekao mi je: ‘Sretno, ali ja ću navijati za Srbiju’. Odgovorio sam mu: ‘Pravit ću se da to nisam čuo. Moraš navijati za svog kapetana’ - kaže hrvatska “sedmica”. 

Raketa zadnjih tjedana uživa u očinstvu.

- Za kćer Altheu nabavio sam i mali Sevillin dres s brojem 11. Na dresu je njeno ime - kaže Ivan, koji je, nažalost, imao i neke neugodnosti.

- Morao sam zatvoriti lokal. Bio je u blizini Betisova stadiona, pa sam imao problema s navijačima Betisa. Znali su upadati unutra, ali ne bih u detalje... Odlučio sam ga zatvoriti i uskoro ću otvoriti novi na drugoj lokaciji. U centru grada - otkriva Raketa.

Krajem srpnja njega i suigrače opljačkali su u Kolumbiji.

- Ostao sam bez vrijednosti oko 15.000 eura, ali ja sam još dobro i prošao. Neki su suigrači još žešće okradeni. Lopove su uhvatili, ali stvari nema. Sve je na sudu, a trebali bismo se naplatiti od osiguranja.

Perišić: Bilo bi lijepo nastaviti moj ‘srpski niz’ 

Iza mene je teško razdoblje, nisam igrao tri-četiri mjeseca. No izvrsno sam odradio pripreme i uvjeren sam da ide nabolje, rekao je Ivan Perišić.

Kad su s druge strane Srbi, Ivan blista:

- Igrao sam za Brugge protiv Partizana, davao sam golove protiv Srba i za mladu reprezentaciju... Nadam se da ću tako i nastaviti, to bi bilo jako lijepo - kazao je Perišić.

Priključio se i Pletikosa, Kova će biti spreman

Ivan Strinić još se nije oporavio, jučer je trenirao odvojeno. Štimac je ionako razmišljao na lijevu stranu postaviti Vidu, a Strinićeva ozljeda samo će mu olakšati odluku. Jučer se momčadi priključio i Stipe Pletikosa. Mateo Kovačić je bolje i konkurirat će za utakmicu u petak. Reprezentacija u Srbiju putuje sutra u podne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...