To je to što me zanima!

Kapetan Juventusa iz '67.: Uh, kako nas je Dinamo nadigrao...

Prije 50 godina Dinamo je razbio Juventus u Zagrebu 3-0 i izborio finale Kupa velesajamskih gradova. U razgovoru za Goal kapetan te momčadi Juventusa prisjetio se koliko je Dinamo bio jak
Vidi originalni članak

Tog 19. travnja 1967. pun Maksimir dočekao je Juventus. Da, i u to je doba Juve bio velik, moćan, favorit. Barem uoči ždrijeba.

No, razlika nije bila tolika kao u današnje vrijeme. Osjetio je to Juve u prvoj utakmici kada je u Torinu bilo 2-2, a Dinamo je i tada bio nadmoćniji.

- Sjećam se da smo igrali vrlo teške dvije utakmice protiv vrlo dobre momčadi. Uh, imali smo velikih problema već u prvom susretu, kod kuće - rekao je ekskluzivno za Goal tadašnji Juventusov kapetan Ernesto Castano.

U Zagrebu je Dinamo pokazao tko je gazda! Pred 27.900 gledatelja, Marijan Novak već je u 4. minuti doveo plave u vodstvo. Zlatko Mesić u 67. zabio je za 2-0, a veliku večer potvrdio je Rudolf Belin u 73. minuti. Za 3-0 i uvjerljiv plasman u polufinale.

- Dinamo je bio tehnički odlična momčad i imali su puno više šansi od nas, u oba susreta - dodao je Castano, koji je odigrao 265 utakmica za Juve od 1958. do '70., te sedam utakmica za talijansku reprezentaciju, u čijem je sastavu bio na Euru 1968., gdje su azzurri osvojili zlato.

- Dinamo je doista igrao dobar nogomet i zasluženo je pobijedio i Leeds u finalu. Dobra momčad, dobri igrači i posebno dobar pobjednički mentalitet - zaključio je Castano za Goal.

  • Zagreb, 19. travnja 1967. Dinamo - Juventus 3:0 (ukupno 5:2)
  • Strijelci: 1:0 Novak (4), 2:0 Mesić (67), 3:0 Belin (73)
  • DINAMO: Škorić, Cvek, Brnčić, Belin, Ramjak, Mesić, Rora, Novak, Lamza, Jukić, Gucmirtl. Trener Branko Zebec
  • JUVENTUS: Anzolin, Castano, Bercellino, Satri, Gori, Leoncini, Del Sol, Chinesinho, Zigoni, Stacchini, Menichelli. Trener Heriberto Herrerra
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pušikurac.com 19.04.2017.

    RESPECT

  • papalino1 19.04.2017.

    koja budala se usudila uspoređivati i pisati o DINAMU i kojim povodom??? samo zato kaj danas niti jedan članak o "dinamu" nije napisan??? ono je bil "DINAMO" a ovo danas je kurac i kiselo zelje

  • It's kišing 19.04.2017.

    Aludirate na to da i Juve može primiti 3 gola ili...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare