To je to što me zanima!

Kapetan Osijeka trebao biti Jugović, ali traku dobio Čeberko zbog posebnog razloga...

Osijek je u prvenstvenom susretu protiv Varaždina igrao bez kapetana Mile Škorića, nije bilo ni dokapetana Mihaela Žapera... Traku je zbog godišnjice ruske agresije na Ukrajinu nosio Čeberko
Vidi originalni članak

Osijek je protiv Varaždina igrao bez kapetana Mile Škorića (31) i dokapetana Mihaela Žapera (24), koji su imali kartone, pa je tu ulogu obavljao ukrajinski branič Jevhen Čeberko (25).

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Mataković napisao himnu Osijeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razlog takvom izboru je godišnjica ruske agresije na Ukrajinu, jer inače bi kapetan bio veznjak Vedran Jugović (33). Čeberko je u Osijek stigao u veljači 2021. na posudbu iz austrijskog prvoligaša LASK-a. Osijek ga je otkupio prošle godine za 500.000 eura.

Čeberko, razumljivo, nerado priča o ratu. Njegov rodni Melitopolj okupiran je odmah u uvodnom tjednu ruske agresije, ali je barem izbjegao razaranja i nije doživio ružnu sudbinu nekih drugih ukrajinskih gradova. Najveći dio njegove obitelji, srećom, sklonio se daleko od rata.

- Obitelj je u redu. Rođen sam u gradu nadomak Krima u kojeg je ruska vojska ušla drugog dana rata. Ne diraju stanovnike, ali sada se ondje teško živi. Uvedena su neka nova pravila, no ljudi ne rade, a istovremeno su cijene hrane narasle - pričao je Čeberko ljetos.

Inače, Varaždin je pobijedio 1-0 golom Domagoja Drožđeka u 28. minuti. Osijek u posljednje četiri utakmice ima tri poraza (Lokomotiva, Istra, Varaždin) i remi (Slaven Belupo).

U spomenutim utakmicama nisu postigli gol. Posljednji put 'bijelo-plavi' zabili su u pobjedi nad Goricom (2-0) u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a. Susret je odigran 29. siječnja. Osijek, dakle, za gol ne zna mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pobotchnick Leeyoobo 27.02.2023.

    Politika i patetika...

Komentiraj...
Vidi sve komentare