Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kapetan Osijeka trebao biti Jugović, ali traku dobio Čeberko zbog posebnog razloga...

Kapetan Osijeka trebao biti Jugović, ali traku dobio Čeberko zbog posebnog razloga...

Osijek je u prvenstvenom susretu protiv Varaždina igrao bez kapetana Mile Škorića, nije bilo ni dokapetana Mihaela Žapera... Traku je zbog godišnjice ruske agresije na Ukrajinu nosio Čeberko

VIDEO

Osijek je protiv Varaždina igrao bez kapetana Mile Škorića (31) i dokapetana Mihaela Žapera (24), koji su imali kartone, pa je tu ulogu obavljao ukrajinski branič Jevhen Čeberko (25).

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Mataković napisao himnu Osijeka

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Razlog takvom izboru je godišnjica ruske agresije na Ukrajinu, jer inače bi kapetan bio veznjak Vedran Jugović (33). Čeberko je u Osijek stigao u veljači 2021. na posudbu iz austrijskog prvoligaša LASK-a. Osijek ga je otkupio prošle godine za 500.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čeberko, razumljivo, nerado priča o ratu. Njegov rodni Melitopolj okupiran je odmah u uvodnom tjednu ruske agresije, ali je barem izbjegao razaranja i nije doživio ružnu sudbinu nekih drugih ukrajinskih gradova. Najveći dio njegove obitelji, srećom, sklonio se daleko od rata.

- Obitelj je u redu. Rođen sam u gradu nadomak Krima u kojeg je ruska vojska ušla drugog dana rata. Ne diraju stanovnike, ali sada se ondje teško živi. Uvedena su neka nova pravila, no ljudi ne rade, a istovremeno su cijene hrane narasle - pričao je Čeberko ljetos.

Osijek i Varaždin sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Inače, Varaždin je pobijedio 1-0 golom Domagoja Drožđeka u 28. minuti. Osijek u posljednje četiri utakmice ima tri poraza (Lokomotiva, Istra, Varaždin) i remi (Slaven Belupo).

U spomenutim utakmicama nisu postigli gol. Posljednji put 'bijelo-plavi' zabili su u pobjedi nad Goricom (2-0) u sklopu 19. kola SuperSport HNL-a. Susret je odigran 29. siječnja. Osijek, dakle, za gol ne zna mjesec dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener