To je to što me zanima!

Kapetan Srna: Teško će mi biti zamijeniti Niku Kovača

Bit ću pravi kapetan reprezentacije, na travnjaku, ali i izvan njega, rekao je Darijo, hrvatski kapetan u Bukureštu. Nosio je traku i protiv Engleske
Vidi originalni članak

Darijo Srna za reprezetnaciju je debitirao 20. studenog 2002. u Rumunjskoj. Šest godina poslije nosit će kapetansku traku oko ruke. Tada u Temišvaru, sada u Bukureštu.
- Velika mi je čast, što drugo reći. Ali dok je tu Robert Kovač, ja sam zamjenik - rekao je Srna, koji je bio kapetan protiv Engleske u Maksimiru, jer je Robert Kovač dobio crveni karton.
- Nemam samo igračke vrijednosti, imam i drugih kvaliteta. Ali u svakom slučaju bit će teško nadomjestiti Niku Kovača. On je bio jedinstven, sjajan kapetan i moram se dobro potruditi da ga zamijenim. A što se utakmice tiče, čeka nas jaki suparnik, ali mi ćemo igrati našu igru i pokušati pobijediti - kaže kapetan, koji je na zadnjem treningu u Zagrebu u ponedjeljak bio najraspoloženiji.
- Joj, Srna, kakav si ti dobar igrač - pričao je Dario sam sebi nakon jednoga dobrog poteza.
Potom su zaigrali “zrende”. Robert Kovač bio je u krugu pokušavajući dodirnuti loptu. Krenuvši prema Srni, uklizao je, no nije dirnuo loptu.
- Oho, već je počelo prepucavanje Zagreba i Splita - dobacio je Srna Kovaču, aludirajući na derbi 22. veljače u Splitu između Hajduka i Dinama.
U Bukureštu utakmica Rumunjske i Hrvatske u drugom je planu. U svim medijima stalno se vrte slike ubijenog rukometaša Mariana Cozme i snimke masakra u Veszpremu te suze njegova oca, svi pričaju samo o tome. A od svih vijesti o Hrvatskoj najčešće se može naići na onu o Drpiću i Nives te želji da Dino nosi broj 69 u Karlsruheu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • man_u_francesco 10.02.2009.

    moje je da bi srna trebao bit kapetan!

  • crobinho 10.02.2009.

    hmmm, da igračke kvalitete neosporno postoje ali kapetan... nekako mi se prečesto svađa sa sucima a to nikako nije dobro za reprezentaciju ili klub ako je kapetan preagresivan prema sucu!?! nekako mi se kao najbolje rješenje nudi Pletikosa dok za Šimunića vrijedi isto kao i za Srnu!!! Modrić-pretih, Kranjčar-nije vođa, Napadači-isto ne vidim tko bi mogao biti kapetan, možda Ćorluka nebi bio loš...

Komentiraj...
Vidi sve komentare