To je to što me zanima!

Karlović na US Openu: Jak sam i kad me ne ide servis

Hrvatski tenisač igra na svom 7. US Openu, a u prvom kolu čeka ga Španjolac Navarro. Nakon Grand Slama čeka ga polufinale Davis Cupa
Vidi originalni članak

Ždrijeb nije lagan. Prvo kolo mi donosi Navarra. Nije tipični Španjolac. Odlično servira, ide na mrežu. Na betonu poput ovog u New Yorku može biti jako zeznut, rekao je Ivo Karlović uoči svog sedmog nastupa na terenima Flushing Meadows. Div je nakon Davis Cupa pauzirao neko vrijeme. Odmorio se na Jadranu, te pripremio za američku turneju.
- Ozljeda šake je utjecala na moje nastupe u Washingtonu i Montrealu. Tamo mi nije baš najbolje radio servis i forhend. Ali, iako sam bio bez svoja dva najjača oružja, svejedno sam dobio jake tenisače. A bio sam i blizu pobjeda protiv Roddicka i Haasa - izjavio je hrvatski tenisač, trenutačno 28. na svijetu.
Prije dva mjeseca oduševio je u Wimbledonu. Nakon serije razočarajućih nastupa na “svetoj travi”, ove je sezone izborio premijerno četvrtfinale. I to na Grand Slam turnirima uopće.
- U dobroj sam formi, fizički sam spreman i ne zamaram se nikakvim očekivanjima. Tako da ne želim niti razmišljati o nekakvom četvrtfinalu i nešto tome slično - rekao je najviši tenisač na Touru koji je u profesionalnoj karijeri zaradio gotovo 20 milijuna kuna.
Nakon New Yorka očekuje ga novi izazov. Daleko veći od onog u Velikoj Jabuci. Hrvatska u Poreču od 18. do 20. rujna 2009. traži novo finale Davis Cupa.
- Vidio sam Štepaneka i ekipu u svlačionici, ali nisu pričali o polufinalu. To je ionako nevažno jer mi ćemo igrati finale - zaključio je Ivo Karlović koji ovoga tjedna na US Openu traži još jedan veliki rezultat u svojoj karijeri.

FAVORITI US OPENA
- Roger Federer i Serena Williams zajedno su u karijeri osvojili 26 pojedinačnih GS naslova
- Murray čeka na svoj premijerni naslov, a Venus Williams nije osvojila US Open od 2001.
- Đoković je igrao finale u New Yorku, a Kuznjecova je bila pobjednica 2004. godine


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare