To je to što me zanima!

Karlovićev netipičan poraz jednim tipičnim rezultatom

U četvrtfinalu turnira u Washinghtonu Ivo Karlović je izgubio od Andyja Roddicka 7-6, 7-6 i oprostio se od prvoga turnira iz serije 500 u SAD-u
Vidi originalni članak

Roddick i Karlović? Ne bi se čudio da to budu dva tie-breaka, najavio je legendarni John McEnroe ogled 'Diva sa Šalate' i najveće američke uzdanice. I pogodio je McEnroe, to su doista bila dva tie-breaka. Oba su pripala Roddicku i to zapravo najvažnije. No pogled na meč nudi jednu sasvim drugačiju sliku od očekivane. Dva velika servera, možda i najbolja na Touru u ovom trenutku, odigrali su dva tie-breaka uz čak četiri breaka!
Karlović je u oba seta imao sjajnu šansu da brzo završi meč. Nije iskoristio niti jednu. U prvom je setu vodio je 4-1, uzeo servis Roddicku, no problem je bio drugačije prirode. Karlovićevo najjače oružje, 'servis s drugog kata', ovoga puta nije funkcioniralo. Ubacio je manje od 50% prvog servisa, pogodio svega nekoliko aseva. I to je to. I zato se Roddicku bilo lakše vratiti i kroz tie-break povesti. Slično je bilo i u drugom setu, u kojem je Ivo vodio 2-0 i opet dozvolio Roddicku da mu uzvrati istom mjerom.
Andy Roddick triput zaredom je osvajao ovaj turnir, uživa igrati pred publikom u Washinghtonu. Na njegovim mečevima tribine su pune, atmosfera sjajna i u takvim je uvjetima protiv svakoga prvi favorit. U polufinalu je i ove godine, na dobrom je putu da uzme i četvrti naslov pobjednika Washinghtona zaredom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare