To je to što me zanima!

Katalinić: Europa je iza nas, a Karlovac nam je susret sezone

Split se oprostio od Europe, ali bez gorkog okusa. Bio je to lijep nastup momčadi koja se prvi puta okušala u europskim natjecanjima. Sada Split mora misliti na HNL
Vidi originalni članak

Europsko iskustvo Splita potrajalo je i duže nego li su se njihovi navijači nadali. Istina, tinjala je nakon prvog susreta u Dugopolju nada kako crveni mogu iznenaditi renomiranog protivnika u Londonu, no i ona je brzo ugasla. 

- Ne smijemo biti nezadovoljni onim što smo prikazali u prvom izletu u Europu. Za nešto više treba i više kvalitetnih igrača, naročito u napadu - zaključio je avanturu Splita u Europi trener Katalinić.

- Nismo iskoristili šanse koje smo imali i tu priču treba što prije zaboraviti. Treba se što prije okrenuti Karlovcu, jer mi živimo od HNL-a. Lani smo iz prve četiri utakmice imali šest bodova, sada nam se pruža prigoda doći na sedam – kaže trener crvenih Katalinić, koji se prisjetio i kako je Karlovac lani oba puta slavio u izravnom ogledu. Ove godine, nadaju se Splitovci, utakmica će završiti nešto drugačije.

- Karlovac je u ovom trenutku za nas utakmica sezone, ona će pokazati u kojem će se pravcu kretati Split. Pobjedom bi se priključili vrhu ljestvice, poraz bi nas gurnuo još dublje, u krug klubova koji se bore za opstanak - opsiao je situaciju momčadi trener 'crvenih'. 

Iskusni trener svjestan je kako bodovi neće doći sami od sebe. 

- Ako pružimo igru kao u Europi, nema razloga za brigu. Igrači moraju biti svjesni da moraju dati 100% svojih mogućnosti, jedino tako možemo pobijediti u gostima - objasnio je Katalinić.

Jedan od ključnih igrača obrane Splita, Goran Milović kaže kako su europski ogledi s Domžalama i Fulhamom ulili dodatno samopouzdanje njemu i njegovim suigračima. 

- Umorni smo ali to nam ne smije biti alibi. Bilo je to lijepo iskustvo, koje nas je napunilo samopouzdanjem, sad to iskustvo i samopouzdanje moramo prikazati na terenu u svakoj sljedećoj utakmici – kaže Milović. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare