To je to što me zanima!

Katar je mitom od 1,4 milijuna € kupio Svjetsko prvenstvo?

Prema pisanju Telegrapha jedna katarska tvrtka platila je bivšem potpredsjedniku Fife Jacku Warneru 1,4 milijuna eura, kako bi lobirao da Katar dobije SP 2022.
Vidi originalni članak

Svjetsku nogometnu federaciju Fifu trese nova afera oko Svjetskog prvenstva u Kataru zbog sumnjivog načina na koji je ova azijska država dobila domaćinstvo 2022. godine.

Britanski Telegraph piše da je jedna katarska tvrtka platila 1,4 milijuna eura mita čelniku Fife i njegovoj obitelji kako bi se lobirao za domaćinstvo Katru.

Radi se o bivšem potpredsjedniku Fife Jacku Warneru, koji je osobno dobio 860.000 eura od tvrtke, koju vodi bivši djelatnik u katarskom nogometu. Warnerovu sinu platili su 540.000 eura, a jedan od njegovih zaposlenika dobio je 290.000 eura.

Slučaj je preuzeo FBI, koji istražuje bivšeg Fifinog predstavnika iz Trinidada i Tobaga Warnera te njegovog sina, koji su sudjelovali u namještanju.

Samo dodjeljivanje domaćinstva nenogometnom Katru dignulo je mnogo prašine oko moguće korupcije, a nogometni dužnosnici su se žalili da zbog velike vrućine tijekom ljetnih mjeseci, prvenstvo se treba prebaciti u zimu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • robbenn 18.03.2014.

    FBI hahahahahhaha

  • silaaaa 18.03.2014.

    vjerujem da je katar dobio svjetsko na mito , ali ovo sto pise da su ga kupili za samo 1.4mil. eura je glupost.

  • NaKituMiNajaši 18.03.2014.

    Nista novo,pa i majmuni na granama znaju sta su i tko su UEFA I FIFA mafijaska organizacija za pranje novca ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare