To je to što me zanima!

Kauboji, mirno spavajte: Sergej Rutenka objavio je kraj karijere

Hrvatska protiv Bjelorusije igra u ponedjeljak (20.45 sati). Ovoga puta na desnom vanjskom kod Bjelorusa neće biti Sergej Rutenka. Objavio je kraj karijere i prelazi u biznismene...
Vidi originalni članak

Dok će Hrvatska igrati protiv Bjelorusije, Sergej Rutenka (35) neće biti strah i trepet hrvatskoj obrani. Legendarni Bjelorus uoči početka SP-a objavio je kraj karijere i postaje biznismen.

Dugo je najbolji bjeloruski rukometaš svih vremena vagao hoće li nastaviti karijeru, ali nakon što se oprostio od navijača Minska, Rutenka je odlučio reći i zbogom reprezentaciji.

Njegovu odluku nisu promijenile ni brojne ponude europskih velikana.

- Sve ponude su bile iste. Vlasnici klubova valjda su smatrali da sjedim doma i ništa ne radim te da ću pristati na sve što mi ponude. E neću - rekao je Rutenka, koji je kratko bio u Katru.

- Tamo sam trenirao s jednim klubom dva tjedna, sve smo dogovorili, a kad je došlo vrijeme potpisa ugovora, oni su odlučili promijeniti financijske uvjete. Spakirao sam kofere i vratio se kući - dodaje Rutenka, koji uz bjelorusko, ima i slovensko te španjolsko državljanstvo.

Karijeru je počeo u Minsku igrajući za Arkatron. Kad je imao 19 godina prešao je u slovenskog Gorenje, a potom u Celje s kojim osvaja Europu. Nakon Ciudad Reala, s kojim je osvojio tri europska naslova, prelazi u Barcelonu u kojoj dodaje još dvije titule Lige prvaka. 

- U svim tim klubovima imao sam prelijepe uspomene koje ću uvijek pamtiti. Neću ostati u rukometu, suigračima iz reprezentacije i svima u rukometnom savezu želim sve najbolje, ali imam jedan poslovni projekt u planu. Moram prehraniti obitelj i to mi je sad najvažnije - dodaje Rutenka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Joker123 13.01.2017.

    Prehranit obitelj? Pa nije da grca u dugovima ima para

  • ajoooj 13.01.2017.

    Iskreno, jebe mi se za ovog tipa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare