To je to što me zanima!

'Kauboji' na okupu nakon devet mjeseci: Korona je već izbacila osmoricu, ali Lino mirno spava

Korona je Červaru poremetila poveći dio planova jer ostavila je pozitivnog Ivana Pešića u samoizolaciji u Brestu, u nju poslala sve igrače Vardara među kojima je i povratnik Ivan Čupić te sve zagrebaše kojih je na popisu bilo četvero
Vidi originalni članak

Da, prošlo je već devet mjeseci. Čak i koji dan više otkako su hrvatski rukometaši osvojili europsko srebro u Stockholmu pa sve do danas kada se okupljaju prvi put nakon što su na Trgu krajem siječnja dočekani kao zlatni.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši slave srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U međuvremenu korona virus odgodio je olimpijske kvalifikacije, onda i same OI, pa Lino Červar tek početkom studenog opet okuplja reprezentaciju. Prvi je zadatak Europski kup, u kojem u reprezentativnom tjednu sudjeluju reprezentacije koje ne igraju kvalifikacije za EP - domaćini idućeg, Slovačka i Mađarska, te finalisti zadnjeg, Hrvatska i Španjolska. No ne s dvije provjere, već samo s jednom. Slovačka je zbog korona problema otkazala sve, pa nam ostaje tek gostovanje Mađarske u Osijeku 7. studenog kao uvod u ono što nas, nadamo se, čeka, u Egiptu za malo više od dva mjeseca.

POZVAO NOVU ČETVORKU Igrači PPD Zagreba u izolaciji, Červar morao mijenjati popis RUKOMET: EURO CUP Slovačka otkazala zbog korone, Hrvatska će igrati s Mađarskom

Korona je i Červaru poremetila poveći dio planova jer ostavila je pozitivnog Ivana Pešića u samoizolaciji u Brestu, u nju poslala sve igrače Vardara među kojima je i povratnik Ivan Čupić te sve zagrebaše kojih je na popisu bilo četvero, David Mandić, Matej Hrstić, Marin Šipić i Josip Božić Pavletić i još dvojicu kao pričuve, Ašanina i Matanovića. Umjesto Pešića trebao je doći Mate Šunjić, ali i on je otkazao, a zadnju utakmicu za vikend nije igrao Montpellier Marina Šege nakon šest pozitivnih slučajeva među igračima, pa se valja nadati da će se barem on ukazati u Zagrebu. Neće, pak, ni Marko Mamić čiji je Leipzig u posljednji trenutak morao u zatvoreno.

U izolaciji su donedavno bili i Manuel Štrlek s Veszpremom, Luka Cindrić s Barcelonom koja je od četvrtka do subote odigrala tri utakmice, još u nedjelju u akciji su bili bundesligaši Marić, Pavlović, Duvnjak, Musa pa odgoda gostovanja u Bratislavi i koji trening i druženje više nije tako loša stvar.

Ritam je visok, za neke (Barcu) i suludo visok, ali raduje dobra i vrlo dobra forma uglavnom svih, pogotovo na desnoj strani gdje nema još ozlijeđenog Stepančića, a Martinović u Hannoveru i Ivić u Erlangenu imaju priliku zacementirati se i u reprezentaciji u kojoj se nekad čini, kao i sad, da izbora ima i previše, a mjesta nema za sve. Šarca, recimo, koji je ključni igrač Celja, pa Kuduza koji je prvi top Dinama... Ali, nakon Mamićevog prisilnog otkaza, dobit će šansu u svom gradu.

Uz nadu da testiranje u ponedjeljak neće donijeti nove probleme reprezentacija će prvi trening odraditi u 18 sati u Dvojci Doma sportova. U Osijek se putuje u srijedu, a ondje će Mađari doputovati bez izbornika Istvana Gulyasa koji je među pozitivnima na Covid-19. On je ranije također poput Červara naknadno mijenjao popis, ali - nabolje. Ovo okupljanje nije planirao s važnim karikama Miklerom, Bodom, Matheom i Banhidijem, da bi prvu trojicu pozvao naknadno, no ne i Banhidija. Reprezentaciju će, stoga, voditi Chema Rodriguez i Laszlo Nagy. Vrijeme je i za izborničko tesanje.

Červarov popis:

  1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
  2. MORENO CAR – RK NEXE
  3. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
  4. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
  5. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
  6. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
  7. ANDE KUDUZ - DINAMO BUCURESTI
  8. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  9. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  10. LUKA CINDRIĆ – BARCA
  11. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
  12. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
  13. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
  14. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
  15. LOVRO MIHIĆ – ORLEN VISLA PLOCK
  16. IVAN VIDA – RK NEXE
  17. FRAN MILETA – RK NEXE
Idi na 24sata

Komentari 1

  • pegla4 02.11.2020.

    Cemu uopce ovo kad igra C reprezentacija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare