Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Kauboji' na okupu nakon devet mjeseci: Korona je već izbacila osmoricu, ali Lino mirno spava

'Kauboji' na okupu nakon devet mjeseci: Korona je već izbacila osmoricu, ali Lino mirno spava

Korona je Červaru poremetila poveći dio planova jer ostavila je pozitivnog Ivana Pešića u samoizolaciji u Brestu, u nju poslala sve igrače Vardara među kojima je i povratnik Ivan Čupić te sve zagrebaše kojih je na popisu bilo četvero

VIDEO

Da, prošlo je već devet mjeseci. Čak i koji dan više otkako su hrvatski rukometaši osvojili europsko srebro u Stockholmu pa sve do danas kada se okupljaju prvi put nakon što su na Trgu krajem siječnja dočekani kao zlatni.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši slave srebro

Pokretanje videa...

02:28

U međuvremenu korona virus odgodio je olimpijske kvalifikacije, onda i same OI, pa Lino Červar tek početkom studenog opet okuplja reprezentaciju. Prvi je zadatak Europski kup, u kojem u reprezentativnom tjednu sudjeluju reprezentacije koje ne igraju kvalifikacije za EP - domaćini idućeg, Slovačka i Mađarska, te finalisti zadnjeg, Hrvatska i Španjolska. No ne s dvije provjere, već samo s jednom. Slovačka je zbog korona problema otkazala sve, pa nam ostaje tek gostovanje Mađarske u Osijeku 7. studenog kao uvod u ono što nas, nadamo se, čeka, u Egiptu za malo više od dva mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Igrači PPD Zagreba u izolaciji, Červar morao mijenjati popis
Igrači PPD Zagreba u izolaciji, Červar morao mijenjati popis
Slovačka otkazala zbog korone, Hrvatska će igrati s Mađarskom
Slovačka otkazala zbog korone, Hrvatska će igrati s Mađarskom

Korona je i Červaru poremetila poveći dio planova jer ostavila je pozitivnog Ivana Pešića u samoizolaciji u Brestu, u nju poslala sve igrače Vardara među kojima je i povratnik Ivan Čupić te sve zagrebaše kojih je na popisu bilo četvero, David Mandić, Matej Hrstić, Marin Šipić i Josip Božić Pavletić i još dvojicu kao pričuve, Ašanina i Matanovića. Umjesto Pešića trebao je doći Mate Šunjić, ali i on je otkazao, a zadnju utakmicu za vikend nije igrao Montpellier Marina Šege nakon šest pozitivnih slučajeva među igračima, pa se valja nadati da će se barem on ukazati u Zagrebu. Neće, pak, ni Marko Mamić čiji je Leipzig u posljednji trenutak morao u zatvoreno.

Stockholm: Zagrijavanje igrača prije finalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva

U izolaciji su donedavno bili i Manuel Štrlek s Veszpremom, Luka Cindrić s Barcelonom koja je od četvrtka do subote odigrala tri utakmice, još u nedjelju u akciji su bili bundesligaši Marić, Pavlović, Duvnjak, Musa pa odgoda gostovanja u Bratislavi i koji trening i druženje više nije tako loša stvar.

Ritam je visok, za neke (Barcu) i suludo visok, ali raduje dobra i vrlo dobra forma uglavnom svih, pogotovo na desnoj strani gdje nema još ozlijeđenog Stepančića, a Martinović u Hannoveru i Ivić u Erlangenu imaju priliku zacementirati se i u reprezentaciji u kojoj se nekad čini, kao i sad, da izbora ima i previše, a mjesta nema za sve. Šarca, recimo, koji je ključni igrač Celja, pa Kuduza koji je prvi top Dinama... Ali, nakon Mamićevog prisilnog otkaza, dobit će šansu u svom gradu.

Uz nadu da testiranje u ponedjeljak neće donijeti nove probleme reprezentacija će prvi trening odraditi u 18 sati u Dvojci Doma sportova. U Osijek se putuje u srijedu, a ondje će Mađari doputovati bez izbornika Istvana Gulyasa koji je među pozitivnima na Covid-19. On je ranije također poput Červara naknadno mijenjao popis, ali - nabolje. Ovo okupljanje nije planirao s važnim karikama Miklerom, Bodom, Matheom i Banhidijem, da bi prvu trojicu pozvao naknadno, no ne i Banhidija. Reprezentaciju će, stoga, voditi Chema Rodriguez i Laszlo Nagy. Vrijeme je i za izborničko tesanje.

Červarov popis:

  1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
  2. MORENO CAR – RK NEXE
  3. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
  4. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
  5. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
  6. ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
  7. ANDE KUDUZ - DINAMO BUCURESTI
  8. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  9. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  10. LUKA CINDRIĆ – BARCA
  11. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
  12. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
  13. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
  14. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
  15. LOVRO MIHIĆ – ORLEN VISLA PLOCK
  16. IVAN VIDA – RK NEXE
  17. FRAN MILETA – RK NEXE
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj