To je to što me zanima!

''Kauboji'' protiv Srbije i Danske na SP-u u Švedskoj

Ždrijeb je za svjetsko rukometno prvenstvo '11. u Švedskoj odlučio da će Hrvatska igrati sa Srbijom, Danskom, Rumunjskom, Alžirom i Australijom...
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini C s Danskom, Srbijom, Rumunjskom, Alžirom i Australijom na svjetskom prvenstvu u Švedskoj koje se igra od 13. do 30. siječnja sljedeće godine. 'Kauboji' će svoje utakmice igrati u Malmou i Lundu, a u sljedećem krugu čekat će ih Poljska, Švedska, Južna Koreja, Slovačka, Argentina ili Čile.
U drugi krug prolaze prve tri reprezentacije iz skupine, a iz druge faze natjecanja prolaze dvije momčadi iz dvije skupine koje će se sučeliti u polufinalu.
- Danska je stari protivnik s kojim smo igrali i u Austriji i u Pekingu gdje smo ih dobili no oni također osvajaju medalje i to zaslužuje maksimalan respekt. Srbija me pozitivno iznenadila u kvalifikacijama, nisu loši, dižu se kao i Rumunjska. Rumunji su eliminirali Rusiju, a time sam sve rekao o njima - izjavio je izbornik Lino Červar nakon ždrijeba.
Ždrijebom je zadovoljan i Ivano Balić, ali poziva na oprez.
- Skupina je ozbiljna, nije loša. Danci i Srbi su odlični kao i Rumunji. Mislim da smo favoriti skupine što zadnjih godina i pokazujemo svojim rezultatima i da možemo prenijeti sve bodove koji nam trebaju.
Aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake Francuze ždrijeb je smjestio u skupinu A sa Španjolskom, Njemačkom, Tunisom, Egiptom i Bahreinom.
Protivnici 'kauboja' Srbija i Danska na domaćem svjetskom prvenstvu prije dvije godine također su igrali zajedno u skupini. Srbija je ispala u drugoj fazi natjecanja (završili osmi), a Danska je od Poljske izgubila utakmicu za treće mjesto.
Na prošlom europskom prvenstvu Srbija je završila na slabom 13. mjestu, a Danci su ispali u drugoj fazi natjecanja te su naposljetku završili peti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jadro73 09.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • danijel_ck 09.07.2010.

    SP ce doci, oni koji prate rukomet ce pogledati i kad prode nitko nece znati ni da je prvenstvo bilo. Drzava i rukometni savez ce potrositi novac na igrace, navijaci ce navijati....a za nasu zemlju nece biti koristi, osim sto ce se po novinama pisati o \"vrhunskim hrvatskim rukometasima\".Ali nece osvojiti prvenstvo

  • god of war 09.07.2010.

    bit će trganja i rastrgavajna i izživljavanja na Srbima..ajme majko moja...!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare