To je to što me zanima!

Kauboji spremni za Italiju: Stigli Duvnjak, Martinović i izbornik

Okupljanje rukometaša bilo je u srijedu, a u četvrtak su se reprezentaciji pridružili svi koji nisu mogli doći u srijedu. 'Kauboje' u petak čeka prijateljska utakmica protiv Italije
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija kompletna je dan nakon okupljanja u Zagrebu. Prošlu su večer stigli Ivan Martinović i Josip Šarac, a tijekom četvrtka reprezentaciji se pridružio i Domagoj Duvnjak nakon što je obavio marketinške obaveze. Stigao je i izbornik Hrvoje Horvat, koji će voditi "kauboje" na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Rukometaše u petak u 20 sati i 15 minuta čeka prijateljska utakmica protiv Italije u Puli, a dobra je vijest što su svi igrači u dobrom zdravstvenom stanju.

OKUPILI SE RUKOMETAŠI Balić: Ono u Mađarskoj nije bilo za ljude. Probudiš se ujutro i čekaš kome će zabraniti da igra

- Zdravstveno stanje svih igrača uglavnom je dobro. Stručni stožer pažljivo je razradio sve detalje ovih kratkih priprema i prijateljskih susreta protiv Italije. Želja je naravno da one koji su bili najviše opterećeni posljednjih tjedana sačuvaju većih napora, odnosno da teret tih susreta iznesu oni koji su mlađi i manje su igrali u posljednje vrijeme - obavijestio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Italija, u povijesnom kontekstu, nije velika rukometna nacija. Međutim, velikim ulaganjima postigli su značajni napredak.

- I oni, kao uostalom i mnoge druge svjetske reprezentacije imaju poteškoća s ozljedama i umorom. Poziv Hrvatske njima je velika čast i još veći izazov. Ta je reprezentacija posljednjih godina napravila jako veliki iskorak u gotovo svim segmentima. Prije tri mjeseca u Chiettiju, gdje će naši juniori uskoro igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, otvorili su svoj rukometni centar La Casa della Pallamano s multifunkcionalnom dvoranom i svim pratećim sadržajima, fitnessom, konferencijskom dvoranom i malim restoranom - napisao je HRS.

Italija će protiv Hrvatske igrati u najboljem sastavu, a vodit će ih izbornik Riccardo Trillini. Italija iza sebe ima samo jedno veliko rukometno natjecanje, bilo je to SP 1997. godine, a vodio ih je - Lino Červar.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • srakar 28.12.2022.

    Kako,okupili se svi u četvrtak,,pa još je srijeda,a utakmica u Puli se igra u četvrtak 29.12

  • 28.12.2022.

    Mogli su i originalnije ime smislit,nego kauboji!

  • čovik-s-juga 28.12.2022.

    Kvaliteta za finale. Spremnost za drugi krug.Vodstvo za ispasti u grupi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare