Obavijesti

Sport

Komentari 13

Balić: Ono u Mađarskoj nije bilo za ljude. Probudiš se ujutro i čekaš kome će zabraniti da igra

Balić: Ono u Mađarskoj nije bilo za ljude. Probudiš se ujutro i čekaš kome će zabraniti da igra

Najjača stavka bi trebala biti kolektivni duh. Da to bude prava ekipa, na taj način su se u prošlosti osvajali naslovi i nadam se da će neka medalja doći s ovom novom Hrvatskom, kaže Ivano Balić

VIDEO

Imamo tri dana i dvije utakmice da vidimo gdje su, u kakvom stanju su igrači. Prava priprema kreće od 1. siječnja. Tu ćemo se posvetiti najviše utakmici s Egipćanima, da to dočekamo spremni. O tome nam ovisi plasman u četvrtfinale, rekla je legenda hrvatskog rukometa Ivano Balić, danas pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata.

Zagreb: Ivano Balić na okupljanju muške rukometne reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva

Reprezentacije se okupila u Zagrebu i uskoro će put Poreča gdje će odraditi pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

- Ponovit ćemo ono što većina njih zna ili gotovo svi, te akcije u napadu i par obrambenih zadataka. Ništa previše. Pokušat ćemo ili nešto više ili nešto novo napraviti na ovoj zatvorenoj utakmici.

Ovoga puta ne bi trebalo biti zavrzlama s koronom kao što je to bilo na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj gdje je Hrvatska zapela u drugom krugu.

- Ono što je bilo u Mađarskoj nije za ljude. Zapravo su svi čekali jutro da vidimo ima li tko novi pozitivan, kome će zabraniti da igra. Nadam se da će ovo biti malo opuštajuće, da se koncentriramo samo na rukomet. I onda bi vjerojatno sve trebalo biti puno bolje nego što je bilo u Mađarskoj - rekao je Balić i dodao:

Počinje akcija SP: Rukometaši se okupili bez izbornika Horvata
Počinje akcija SP: Rukometaši se okupili bez izbornika Horvata

- Nadam se da se nitko neće ozlijediti ili doći ozlijeđen. To što imamo, to je to. U sljedećih 12, 13 dana moramo se što bolje uigrati, prije prve utakmice.

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.

Po kojem kriteriju su igrači pozivani u reprezentaciju?

- To je više pitanje za izbornika. Gledali smo kako igrači igraju u svojim klubovima. Već su svi bili članovi ove reprezentacije. Netko malo duže, netko malo kraće. Najjača stavka bi trebala biti kolektivni duh. Da to bude prava ekipa, na taj način su se u prošlosti osvajali naslovi i nadam se da će neka medalja doći s ovom novom Hrvatskom.

Koje su pozitivne, a koje negativne stvari oko sudara s Egiptom?

- Ima dobrih i loših stvari. Dobro je što je prva utakmica i svi će biti svježi. Ali isto tako će biti i oni. Imaju problema s ozljedama i mislim da će presuditi koja ekipa je mentalno spremna za tu bitku. Treba se taktički pripremiti. Izbornik šalje videe odavno, znamo sve što Egipat igra, ali igrači su ti koji moraju na terenu sprovesti u djelo zamisli od izbornika. Mislim da će to biti dobro.

Kako mi stojimo s ozljedama?

- Čupko ima ozbiljnijih problema, a Martinović bi trebao doći čitav, hahaha. Ali to ćemo vidjeti sad kad dođemo gore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu