To je to što me zanima!

Kauboji: Svi smo dobili šansu; Červar: Mladi su pokazali volju

Za kraj sezone svi smo dobili šansu. Dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zaslužena pobjeda Hrvatske, rekao je jedan od nositelja igre David Mandić
Vidi originalni članak

Mladi igrači koji manje igraju su pokazali čvrstu volju i energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe tako da smo ovaj težak ciklus izdržali, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon pobjede protiv Belgije (28-19) u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za EP 2020.

ODLIČNA PREDSTAVA REZERVI Bolji i od Belgije! Hrvatska se na Euro plasirala bez poraza

Hrvatska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini i plasman na Europsko prvenstvo koje će u siječnju iduće godine zajednički organizirati Austrija, Švedska i Norveška.

Zbog toga je izbornik Lino Červar pružio priliku mlađim snagama. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Hrvatska je već na poluvremenu imala šest golova viška, a na kraju je pobijedila sa devet golova razlike.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su David Mandić i Luka Mrakovčić sa po pet golova, Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana.

- Za kraj sezone svi smo dobili šansu. Dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zaslužena pobjeda Hrvatske - kazao je Mandić, dok je Mrakovčić dodao:

- Mislim da smo dobro iskoristili priliku. Dobro smo se pripremili za ovaj susret, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Mislim da smo pokazali jednu mušku igru i da smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda. 

Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana.

- Dali smo svoj maksimum i nismo podcijenili Belgiju. Za reprezentaciju se uvijek gine i daje se sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute - poručio je Ivić.

Hrvatska je tako tek drugi put u svojoj povijesti okončala neke kvalifikacije bez poraza. To je do sada uspjelo jedino Slavku Goluži koji je kvalifikacije za EP 2012. završio sa svih šest pobjeda.

Ždrijeb skupina EP-a održat će se 28. lipnja u Beču, a hrvatska reprezentacija će biti jedan od nositelja u ždrijebu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Hrabri 17.06.2019.

    Daj jedanput maknite taj slogan Kauboji očito pametnjaković koji ih je tako nazvao nama ni trunke obrazovanja i znanja a i novinari isto lupetaju taj glupi i primitivan slogan

  • čoviksjuga 17.06.2019.

    Lijepo je vidjeti Lina kako uživa u vođenju ovako mlade momčadi.

  • cinquina 17.06.2019.

    Cowboys

Komentiraj...
Vidi sve komentare