Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kauboji: Svi smo dobili šansu; Červar: Mladi su pokazali volju

Kauboji: Svi smo dobili šansu; Červar: Mladi su pokazali volju
1

Za kraj sezone svi smo dobili šansu. Dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zaslužena pobjeda Hrvatske, rekao je jedan od nositelja igre David Mandić

VIDEO

Mladi igrači koji manje igraju su pokazali čvrstu volju i energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe tako da smo ovaj težak ciklus izdržali, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon pobjede protiv Belgije (28-19) u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za EP 2020.

Bolji i od Belgije! Hrvatska se na Euro plasirala bez poraza
Bolji i od Belgije! Hrvatska se na Euro plasirala bez poraza

Hrvatska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini i plasman na Europsko prvenstvo koje će u siječnju iduće godine zajednički organizirati Austrija, Švedska i Norveška.

Zbog toga je izbornik Lino Červar pružio priliku mlađim snagama. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Hrvatska je već na poluvremenu imala šest golova viška, a na kraju je pobijedila sa devet golova razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su David Mandić i Luka Mrakovčić sa po pet golova, Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana.

- Za kraj sezone svi smo dobili šansu. Dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zaslužena pobjeda Hrvatske - kazao je Mandić, dok je Mrakovčić dodao:

- Mislim da smo dobro iskoristili priliku. Dobro smo se pripremili za ovaj susret, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Mislim da smo pokazali jednu mušku igru i da smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda. 

Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana.

- Dali smo svoj maksimum i nismo podcijenili Belgiju. Za reprezentaciju se uvijek gine i daje se sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute - poručio je Ivić.

Hrvatska je tako tek drugi put u svojoj povijesti okončala neke kvalifikacije bez poraza. To je do sada uspjelo jedino Slavku Goluži koji je kvalifikacije za EP 2012. završio sa svih šest pobjeda.

Ždrijeb skupina EP-a održat će se 28. lipnja u Beču, a hrvatska reprezentacija će biti jedan od nositelja u ždrijebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...