To je to što me zanima!

Kazahstanci se tresu: Ćorić ih 'napada' s rankingom karijere

Borna Ćorić je napredovao za osam mjesta na ATP ljestvici. Prvi je put u karijeri među 30 najboljih tenisača na svijetu. Sad je 28., Marin Čilić je ostao treći, a Nadal je uzeo prvo mjesto od Federera
Vidi originalni članak

Hrvatska i Kazahstan od petka igraju četvrtfinale Davis Cupa na zemlji u Varaždinu. Taj sraz Borna Ćorić dočekuje s najboljim rankingom u karijeri. Prvo je igrao polufinale Indian Wellsa, zatim je igrao četvrtfinale Miamija. To mu je donijelo napredak za osam mjesta. Bio je Ćorić 36. na svijetu, a danas je 28. igrač ATP ljestvice. To mu je najbolji ranking karijere, prvi je put među trideset najboljih tenisača na svijetu.

Borna je odigrao nekoliko sjajnih mečeva na američkom betonu, može se slobodno reći kako igra u životnoj formi i to sigurno raduje izbornika Željka Krajana prije sraza s Kazahstancima. Hrvatsku će u tom meču predvoditi Marin Čilić, koji je ostao treći igrač na svijetu. Rafa Nadal je od ponedjeljka prvi, Roger Federer je pao na drugo mjesto.

Od Čilića i Ćorića očekujemo sjajne mečeve za vikend. Kazahstan nas ne bi smio iznenaditi. Ove godine ponovno imamo priliku napraviti veliki rezultat u Davis Cupu. Sad imamo dva tenisača među najboljih 30 na svijetu, a ako ovako nastavi, Borna će uskoro biti među najboljih dvadeset.

Hrvatska će, ako prođe Kazahstan, u polufinalu Davis Cupa igrati protiv pobjednika meča SAD - Belgija.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • CiciMici27 02.04.2018.

    Idemo decki, oderite Kazahstance ... Steta sto ne mogu do Varaždina ovaj vikend.

  • CiciMici27 02.04.2018.

    Molim strucne komentatore npr Invictus_Zagreb da mi objasne kako Isner koji je “srednja zalost” pobijedi Chunga, Delpa i Zvereva? Ja sam totalno zbunjen nakon ovih rezultata a tako sam vjerovao znalcima koji pljuju Marina.

  • 02.04.2018.

    ranking karijere ili ne, zna se da borna uvijek igra borbeno u dc, i da tu pruza svoje najbolje meceve

Komentiraj...
Vidi sve komentare