To je to što me zanima!

Kazna i za Vukasa! Nije ih briga ni za spomenik Bajdi

Nakon što je drastično kaznio igrače, šefu Bijelih Jošku Svaguši ne valja niti legendarni Bernard Vukas te je zasad otkazao otkrivanje njegova kipa
Vidi originalni članak

Prividan mir i sloga koji su do ponedjeljka vladali na Poljudu nepovratno su narušeni kaznom koju je igračima izrekao predsjednik Svaguša, a među kolateralnim žrtvama našao se i legendarni Bernard Bajdo Vukas. Premda među prvotimcima kruži vic kako njihovi bivši suigrači ubrzano skrivaju novac s računa, jer kako je krenulo mogao bi Svaguša i njih kazniti, legendarni Bajdo Vukas je ni kriv ni dužan ipak “kažnjen” na drugi način.
Bez ikakvog objašnjenja otkazana je svečanost otkrivanja njegova spomenika u predvorju stadiona, zakazana na rođendan Torcide 29. listopada.
- Ispunili smo obećanje i završili spomenik u roku, no sad zaista ne znamo što ćemo s njim - kaže idejni začetnik akcije, začuđeni Hajdukov navijač Vedran Bonačić:
- Sve smo radili u dogovoru s čelnicima Hajduka, potrošili više od 200.000 kuna prikupljenih donacijama navijača i sad kad je sve gotovo, Svaguša nas izbjegava!
Je li Svaguša odbio gostoprimstvo Bajdi zbog Torcide, koja prema njemu i njegovu mentoru Kerumu otvoreno iskazuje nezadovoljstvo ili se jednostavno boji javnog nastupa? Kako će javnosti objasniti da je Hajduk opet u problemima i posvađan na svim razinama? Navijači prosvjeduju protiv loše igre i rezultata, ali i netransparentnog poslovanja i vodstva kluba, te najavljuju žestoki istup na Skupštini. Izigrani su i krupni dioničari na čelu s Jakom Andabakom. Bliži se i 100. rođendan, a na sva ta pitanja predsjednik kluba Joško Svaguša očito nema odgovora. No prije ili kasnije morat će ih dati.

NAVIJAČI: NE ODUSTAJEMO, BAJDIN KIP STIŽE NA POLJUD!
Spomenik Bernardu Vukasu napravljen je u zagrebačkoj ljevaonici Ujević i stajao je oko 200.000 kuna. Novac su donacijama prikupili mnogobrojni Hajdukovi navijači na čelu s Vedranom Bonačićem.
Ni činjenica da vodstvo kluba ignorira njihovu akciju očito ih neće spriječiti da postave Bajdin kip pred Hajdukovim stadionom na Poljudu.
- Poštovat ćemo dogovor; 29. listopada spomenik ćemo dovesti na Poljud i nadamo se da će nam dopustiti da ga unesemo u klub - kaže razočarani Vedran Bonačić, navijač koji je inicirao postavljanje spomenika najboljem Hajdukovu igraču svih vremena.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • JAX 22.10.2009.

    najbolje da navijaci sami sruse vladajucu garnituru i sami zavladaju klubom

  • user_34983 22.10.2009.

    svaguša i jeste kriv što kiša pada. nije hajduk krafna i trebao bi se pogledati u ogledalo, vidjeti što i koliko može i kako mi kažemo-toliko se i pokriti lancunom. niakvu on stručnost nema na vodi hajduk. nikakvu. a bacground mu je takav da ni kulture nema. preciznije, nezna ni pričat. niti to. nisam dinamovac, ne volim mamića, al on to ima. od početka je sve krivo. on, mornar (prebjegao iz kluba sa 18, pa se vratio, pa sudio), čop (još jedan prebjeg), propalica šurjak...ma puno je toga. pa i ovo kažnjavanje? pa nemoš kaznit nekog tko nije igrao!dakle, kad mi navijači pomislimo da ne može gore, eto može. dođe naime netko tipa svaguše u hajduk. za nevirovat. al ovom nije kraj, sad če ga ti kokošari operušat i otić ča.

  • Visca_Barca 22.10.2009.

    joj koje vi gluposti pisete. svagusa vam je kriv i sto kisa pada.. dinamovac sam, al daj pustite covjeka na miru, ovo je cista glupost sta pisete!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare