To je to što me zanima!

Kek: Opet će nas kazniti kad uđemo samodopadno u susret

Istra je u rezultatskoj krizi, ali uopće ne igra loše. A zadnju smo na Drosini izgubili. Bit će to prava provjera karaktera i kvalitete, rekao je Matjaž Kek u emisiji Radio Rijeke
Vidi originalni članak

Nakon šokantnog poraza Rijeke od Rudeša 4-2, prvak u utorak (20 sati) gostuje u Puli kod još jednog davljenika. Matjaž Kek oštro je kritizirao igrače nakon Rudeša, a ni četiri dana kasnije nije ublažio stav:

- U Kranjčevićevoj smo igrali i izgedali jako loše, izrazito me zasmetao ulazak u utakmicu, dekoncentracija, taj gard, da u prvih 15-20 minuta nismo dobili ni jedan duel. Poslije početnog šoka smo htjeli, išli, zabili dva gola, ali individualne gluposti i ponašanje za svaku osudu dovele su do zaslužene pobjede Rudeša. Igračima sam sve rekao, oni znaju - govorio je Kek u emisiji Pod stijenama Kantride na Radio Rijeci.

- Samodopadni smo bili od početka, a onda kad hoćeš, ne krene, napraviš pogreške, pa misliš sad ćeš ih uloviti, pa napraviš iduću glupost... Izuzetno je bila loša i komunikacija među igračima, nije bilo nekog da podvikne, počne rigati vatru! No, nije to nikakvo prebacivanje odgovornosti, jer ja sam postavio momčad, ja sam odgovoran.

- Ali, to je poraz koji se dogodi, koji mora biti pouka. Idući put kad ćemo tako samodopadno ući u utakmicu, opet ćemo biti kažnjeni. Mi dobro izgledamo samo kad smo na 120 posto. Da zajedništvom i angažmanom nadoknadimo individualne manjkavosti.

I Istra je davljenik, a i dalje nema Bradarića (igrača koji će podviknuti), koji odrađuje zadnju utakmicu suspenzije.

- Bradarića nema zbog nedoličnog ponašanja, Župarića zbog gluposti koju je napravio, a dolje se zakuhalo i te momčadi s dna sada traže puno bodova. Istra je u rezultatskoj krizi, ali uopće ne igra loše. A zadnju smo na Drosini izgubili. Bit će to prava provjera karaktera i kvalitete.

A malo kalkuliranja, pomoći susjedima u nevolji?

- Ma, dugo sam ja u nogometu, uvijek se takve stvari vrate. Pa ja nisam kalkulirao ni s kartonima, ljutio sam se i na igrače kad su to radili, naprosto ne znam tako funkcionirati.

Onda se dotaknuo rasporeda utakmica, ovaj put i neopravdano neizravno kritizirao HNS jer utakmice su prebacivane i mijenjane zbog objektivnih okolnosti...

- Mi imamo četiri utakmice za redom u gostima, pa oni pet za redom doma..., ali te su devijacije u ligi druga tema... Znam da je do toga došlo kroz dogovore o promjenama domaćinstava, ali...

Armadinu inicijativu da se na Kantridi odigra koja utakmica, najprije pripremna, kasnije i natjecateljska, podržava:

- To je otvorena tema koja zahtijeva razgovor, a ja sam puno puta rekao što mi znači Kantrida, koje emocije mi budi. Znam i sada bilciklom proći onuda i žalostan si kad vidiš kako to sve propada.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • POTPEC 16.04.2018.

    Žalosno je da mnogi igrači zbog svog trenutnog stanja nsu u stanju reč treneru da nisu spremni za današnju utakmicu. Jedno je pokazivanje na treningu, snaga igrača u prijašnjim utakmicama, a drugo dan u kojoj se odigrava utakmica. Svaki igrač ima loš dan, a prije toga i predosječaj tog dana. I onda se dešava šta se dešava. Greška za greškom, a pri tome pati cijeli klub i navijači.

  • 6thcancer 16.04.2018.

    E da sve se vraca i naplacuje. Kad se kralo ostale i kad vas se pozivalo u borbi protiv korupcije vi ste lagano odbili tu ponudu za ujedinjenjem. Sad trpe ne samo vi nego svi ostali klubovi u ligi. Zalite se sad gradskom vodovodu

  • Iskrivljena antena 16.04.2018.

    Klasičan bojkot trenera od strane igrača, Kek tvoje neslavno vrijeme je isteklo na žalost nećeš otići kao legenda već tragičar a tamo te čekaju Slovenci koje si odbio, definitivno kraj jedne karijere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare