To je to što me zanima!

Heber nije bio dovoljan Rijeci, Istra zasluženo osvojila bod!

Rijeka se dva puta vraćala iz minusa, a kada je Heber svojim trećim golom posve okrenuo priču i donio prednost domaćima, obrana Bijelih dozvolila je da joj gosti prodaju malonogometnu akciju i osvoje bod
Vidi originalni članak

Araujo Dos Santos Heber zabio je tri gola. U konačnici, sjajan učinak Rijekinog Brazilca za Rijeku je ispao gotovo nebitan. Jer dok je bar netko u napadu bio na razini očekivanja, u defanzivnom dijelu priče Bijeli nisu sličili na ono na što su navikli kroz više od 5 godina... Nisu bili - Kekova momčad.

Rijeka nije uspjela sjesti na vrh Prve HNL, ali se Istra 1961 odlijepila od dna tablice. Sa večerašnjim učinkom na Rujevici Žuto-zeleni imaju baš taj jedan bod više od Rudeša i sa novim optimizmom čekaju nedjeljni susret s Goricom na svom travnjaku. Rijeka će, također za tjedan dana, gostovati - u Maksimiru, kod Dinama.

Kek je na klupu posjeo Acostya, Grahovca i Pavelica, a Istra je vatromet golova započela već u drugoj minuti. Nakon kornera domaća je obrana dozvolila šut prema Slugi pa nakon obrane velikodušno dozvolila novu šansu koju koristi Argentinac Ramon Mierez i iz jako sumnjive pozicije (zaleđe?) zabija za 0:1.

Domaći reagiraju u manje od dvije minute. Gorgon centrira s lijeva, Čolak glavom lagano prebacuje loptu pred gol, a Heber lagano zabija za poravnanje.

U 17. Istra opet vodi. Mierez je i uzeo loptu domaćoj obrani i sam riješio Slugino istrčavanje smirenim plasiranjem lopte pored Rijekinog kapetana - 1:2.

Ovo Istrino vodstvo trajalo je 13 minuta. Heber je sjajnom solo-akcijom i prekrasnim golom zabio svoj drugi gol. S lijeve strane je ušao u 'kazneni' prostor, okrenuo svog čuvara pa desnicom zabio u suprotni Landetin kut - 2:2.

Do poluvremena tribine su pljeskale i peti put. Gromoglasno pljeskale transparentu sa sjevera Rujevice: 'Armada uz 3. maj i Uljanik'. Stadionom se proširila priča kako su Rijekini navijači imali još jedan transparent koji im nije bilo dozvoljeno podići: 'Tisuću obitelji gladuju zbog vas, ne isplatite li plaće, čuvajte se nas'.

U nastavku Istra 1961 ničime nije pokazivala da je zadovoljna bodom. Pokušavali su igrati onoliko koliko im je Rijeka dozvoljavala no nisu imali efikasnu obranu protiv Hebera. Brazilac je u 79. minuti iskoristio sjajnu asistenciju Puljića (ušao umjesto ponovno nedobrog Pavičića), sjurio se s lijeve strane pred Landetu i zavukao loptu u bliži kut - 3:2.

Očekivalo se rutinsko Rijekino privođenje utakmice kraju, a vidjelo se - malonogometnu akciju Istre 1961 protiv nedopustivo nonšanlantne domaće obrane i gol Ganca Obenga kao krunu Istrinog nastupa na Rujevici.

Istra 1961 bod je osvojila 100% zasluženo. Koliko god Rijeka nije izgledala kao momčad koja je pobjedom mogla opet na vrh tablice toliko ni Istra nije djelovala kao ekipa kojoj je mjesto na samom dnu HNL-poretka.

Kek je najavio buran tjedan do odlaska na noge Dinamu. Rijekina momčad nije na potrebnoj razini. Istri - svaka čast i čestitke na onome što malo tko može: zabiti tri komada na Rujevici i uzeti bod!

Idi na 24sata

Komentari 80

  • volimpršut 27.08.2018.

    Dajte molim vas pa Istra je odigrala fantastično,ovakvu agresivnu Istru nisam vidio nikad i igrali su bolje od Rijeke..nije ni čudo ovakav rezultat.Zato nemojmo ni pljuvat po Rijeci toliko,jer je Istra bila odlična,a utakmica milina za gledat.Bar su pružili lijep i zanimljiv nogomet....

  • Simulacija_stimulacija 27.08.2018.

    E moja Rijeko...ovako igraj slijedeći vikend, pa će opet biti 6-ica na Maksimiru. Užas!!

  • Rimen 26.08.2018.

    Istra je bila danas jako dobra,šteta za zadnji gol ali idemo dalje...FF

Komentiraj...
Vidi sve komentare