Obavijesti

Sport

Komentari 80

Heber nije bio dovoljan Rijeci, Istra zasluženo osvojila bod!

Heber nije bio dovoljan Rijeci, Istra zasluženo osvojila bod!
1

Rijeka se dva puta vraćala iz minusa, a kada je Heber svojim trećim golom posve okrenuo priču i donio prednost domaćima, obrana Bijelih dozvolila je da joj gosti prodaju malonogometnu akciju i osvoje bod

VIDEO

Araujo Dos Santos Heber zabio je tri gola. U konačnici, sjajan učinak Rijekinog Brazilca za Rijeku je ispao gotovo nebitan. Jer dok je bar netko u napadu bio na razini očekivanja, u defanzivnom dijelu priče Bijeli nisu sličili na ono na što su navikli kroz više od 5 godina... Nisu bili - Kekova momčad.

Rijeka nije uspjela sjesti na vrh Prve HNL, ali se Istra 1961 odlijepila od dna tablice. Sa večerašnjim učinkom na Rujevici Žuto-zeleni imaju baš taj jedan bod više od Rudeša i sa novim optimizmom čekaju nedjeljni susret s Goricom na svom travnjaku. Rijeka će, također za tjedan dana, gostovati - u Maksimiru, kod Dinama.

Kek je na klupu posjeo Acostya, Grahovca i Pavelica, a Istra je vatromet golova započela već u drugoj minuti. Nakon kornera domaća je obrana dozvolila šut prema Slugi pa nakon obrane velikodušno dozvolila novu šansu koju koristi Argentinac Ramon Mierez i iz jako sumnjive pozicije (zaleđe?) zabija za 0:1.

Domaći reagiraju u manje od dvije minute. Gorgon centrira s lijeva, Čolak glavom lagano prebacuje loptu pred gol, a Heber lagano zabija za poravnanje.

U 17. Istra opet vodi. Mierez je i uzeo loptu domaćoj obrani i sam riješio Slugino istrčavanje smirenim plasiranjem lopte pored Rijekinog kapetana - 1:2.

Ovo Istrino vodstvo trajalo je 13 minuta. Heber je sjajnom solo-akcijom i prekrasnim golom zabio svoj drugi gol. S lijeve strane je ušao u 'kazneni' prostor, okrenuo svog čuvara pa desnicom zabio u suprotni Landetin kut - 2:2.

Do poluvremena tribine su pljeskale i peti put. Gromoglasno pljeskale transparentu sa sjevera Rujevice: 'Armada uz 3. maj i Uljanik'. Stadionom se proširila priča kako su Rijekini navijači imali još jedan transparent koji im nije bilo dozvoljeno podići: 'Tisuću obitelji gladuju zbog vas, ne isplatite li plaće, čuvajte se nas'.

U nastavku Istra 1961 ničime nije pokazivala da je zadovoljna bodom. Pokušavali su igrati onoliko koliko im je Rijeka dozvoljavala no nisu imali efikasnu obranu protiv Hebera. Brazilac je u 79. minuti iskoristio sjajnu asistenciju Puljića (ušao umjesto ponovno nedobrog Pavičića), sjurio se s lijeve strane pred Landetu i zavukao loptu u bliži kut - 3:2.

Očekivalo se rutinsko Rijekino privođenje utakmice kraju, a vidjelo se - malonogometnu akciju Istre 1961 protiv nedopustivo nonšanlantne domaće obrane i gol Ganca Obenga kao krunu Istrinog nastupa na Rujevici.

Istra 1961 bod je osvojila 100% zasluženo. Koliko god Rijeka nije izgledala kao momčad koja je pobjedom mogla opet na vrh tablice toliko ni Istra nije djelovala kao ekipa kojoj je mjesto na samom dnu HNL-poretka.

Kek je najavio buran tjedan do odlaska na noge Dinamu. Rijekina momčad nije na potrebnoj razini. Istri - svaka čast i čestitke na onome što malo tko može: zabiti tri komada na Rujevici i uzeti bod!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'