To je to što me zanima!

Kerr ga želi, Warriorsi ga neće: Bender je na raskrižju karijere

Baš volim Dragana. Mlad je, a ima veliki potencijal. Ja bih sigurno volio dati mu bar još deset dana ako je ikako moguće, ali odluka je na klubu, kaže trener Warriorsa Steve Kerr
Vidi originalni članak

Dragan Bender (22) opasno 'visi' u NBA ligi. Majstor iz Čapljine je proigrao u Golden State Warriorsima, trener Steve Kerr želi da Hrvat ostane u momčadi sa Stephom Curryjem, Klayom Thompsonom i Draymondom Greenom, ali odluka kluba je da se Benderu ne produži 10-dnevni ugovor. Neka nada ipak postoji...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako je Bender (koji, naravno, želi ostati u NBA ligi) spreman čekati moguće je da mu Golden State ponudi novi, pa makar opet samo 10-dnevni ugovor. Steve Kerr sigurno gura u tom smjeru.

- Baš volim Dragana. Mlad je, a ima veliki potencijal. Vidjet ćemo kako će se okolnosti razvijati. Ja bih sigurno volio dati mu bar još deset dana ako je ikako moguće, ali odluka je na klubu - priča trener Warriorsa.

- Nije taj dečko bez veze bio četvrti izbor drafta. A u ovih deset dana sa nama zorno je pokazao kako mu treba samo malo povjerenja i šansa i može napraviti jako puno jako dobrih stvari za nas. Pomogao nam je da dođemo do dvije pobjede u ovoj sezoni u kojoj ako se nečega nismo nauživali onda su to pobjede. Borac je, natjecatelj. Bender je NBA budućnost i meni se taj igrač baš sviđa - jasno je i glasno Steve Kerr rekao što misli o Benderu.

Warriorsi su jako tanki pod košem. Green je propustio pet od zadnjih šest utakmica, a Kevin Looney nije igrao na zadnje dvije. Nakon dužeg oporavka u sastav se vraća jedan od najboljih igrača lige i vjerojatno najbolji šuter u NBA povijesti, veliki šampion Steph Curry.

Bude li se slušalo Kerra (a trebalo bi) i Bender pokaže dovoljno strpljenja u vrlo delikatnom trenutku svoje karijere, nije nemoguće da i on bude dio povratka Golden Statea u NBA stratosferu. U međuvremenu, zov lukrativnih europskih ugovora sigurno nije lako ignorirati.

Dragan ima samo 22 godine, a na raskrižju je karijere...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 05.03.2020.

    Mi može netko objasnit zakaj košarkaši nose štrample? 😁 Onak, zanima me...

  • aavent 05.03.2020.

    Zasto je tvrdoglav, odi u europu, vec je trebao ovu sezonu u CSKA odraditi, dokazi se u europi i onda ce dobiti pravi ugovor u NBA. Rijetko kada se isplati preskakanje stepenica.

  • el magnifico 05.03.2020.

    Ovo mu je 3.sezona u NBAu, bez zapaženije minutaže ili nastupa. Ne živi se od trenerovih pohvala i obećanja, već od njegovih poteza i povjerenja. Ima 22 godine, po meni bilo bi mu pametnije vratiti se u Europu, sigurno bi našao neki dobar klub, imao minutažu, i u naredne 3-4 godine probao napraviti neki veći iskorak. Ovako će ostat kao neki talent koji nikad nije ispunio svoj potencijal. Super je NBA, to je svijet za sebe, sigurno da i to znači nešto, ali valjda u ovim godinama postoji i ta neka glad za trofejima i uspjesima i napretkom , a ne samo za sporednom ulogom u svakom klubu koji ga uzme ili odbaci. Postupi pametno, Dragane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare