To je to što me zanima!

Kim Yuna šokirala svijet nakon izgubljenog zlata: Povlačim se!

Kim Yuna (23) objavila je kraj karijere nakon što je osvojila srebro u umjetničkom klizanju u Sočiju. Nije uspjela ponoviti Katarinu Witt i obraniti olimpijsko zlato...
Vidi originalni članak

Južnokorejska klizačica Kim Yuna (23) šokirala je svijet objavom o kraju karijere nakon što je izgubila zlato u umjetničkom klizanju na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Zlatna s Olimpijskih igara u Vancouveru 2010., dvostruka svjetska prvakinja i pobjednica na zagrebačkoj Zlatnoj pirueti prošle godine povlači se sa samo 23 godine.

- Mislim da je napokon gotovo. I drago mi je. Ovo je moje zadnje natjecanje. Nije bilo pritiska, a što se tiče sudačkih ocjena, ja tu ništa ne mogu - kazala je Kim Yuna.

Ruskinja Adelina Sotnikova (17) iznenadila je zlatnom medaljom. Kim Yuna bila je srebrna, a treće mjesto pripalo je Talijanki Carolini Kostner. Mlada ruska nada, 15-godišnja Julija Lipnickaja završila je na petom mjestu.

Korejski navijači su bijesni jer smatraju kako je Kim Yuna odradila savršeni nastup te da su joj suci uzeli zlatnu medalju. Kim Yuna htjela je postati prva klizačica nakon Katarine Witt koja je obranila olimpijsko zlato. 

Legendarnoj njemačkoj klizačici to je uspjelo 1988. godine.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • tia33 21.02.2014.

    Nadam se da se ne povlačiš samo zbog toga jer nisi jučer bila zlatna, nego srebrna. Sretno

  • misko2k 21.02.2014.

    Tko zna kakve planove djevojka ima, ipak nije cijeli život samo sport

  • strmi007 21.02.2014.

    Možda su je sudci pukrali

Komentiraj...
Vidi sve komentare