To je to što me zanima!

Kina neće prenositi Premiership jer igrači podržavaju Ukrajince

Peking pokušava biti po strani u rusko-ukrajinskom sukobu, ali se u ovom slučaju ipak svrstao na stranu Rusije. Engleska liga najavila je kapetanske trake u bojama Ukrajine i minutu šutnje za žrtve rata
Vidi originalni članak

Nositelji prava za prijenos utakmica engleske Premier League neće ih prenositi ovaj vikend zbog najave da će neki klubovi i nogometaši izražavati potporu Ukrajini na koju je Rusija pokrenula invaziju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Peking je vrlo odmjeren u svojim reakcijama na rusku invaziju na Ukrajinu, odbijajući od početka osuditi postupke Moskve. Dvojica predsjednika, Xi Jinping i Vladimir Putin, rekli su prošlog mjeseca u Pekingu da je njihovo prijateljstvo "beskonačno".

Ovog vikenda u Engleskoj nekoliko kapetana klubova Premier League planiralo je nositi trake u bojama Ukrajine, a prije početka utakmice odali bi minutu šutnje u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Ovi izrazi potpore bit će vidljivi u međunarodnom signalu upućenom inozemnoj televiziji, a dva nositelja prava u Kini otkazala su prijenos utakmica ovog vikenda, platforme iQiyi Sports i Migu, što je izazvalo razočarane reakcije na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • aciviij 06.03.2022.

    Kada Kinezima počne opadati posao u EU i Americi, morat će odlučiti što im je važnije, lažno prijateljstvo s Rusima ili tržište EU i Amerike. 

  • Sokol ga nije volio 05.03.2022.

    Sad neka im svi vrate kineze koji su se razmili po cijelom svijetu i više ne kupovati kinesku robu.

  • fuentes 05.03.2022.

    Jasno je da Putin nikad nebi isao na Ukrajinu da nema Kinu uz sebe oni su mu zadnja slamka spasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare