To je to što me zanima!

Kinez se upisao u knjigu žalosti: Ćirin šarm i njegova osobnost će zauvijek biti u našem sjećanju...

Mi smo veliki navijači 'vatrenih' i obožavatelji Ćire Blaževića. On je bio izbornik kineske mlade reprezentacije, kao i jednog našeg slavnoga kluba, Shanghai Shenhue, kaže Zhou Yuguang
Vidi originalni članak

Dan nakon smrti neponovljivog Ćire Blaževića, na njegov 88. rođendan, koji nije dočekao, nogometna obitelj, prijatelji i građani ostavljaju poruke sjećanja u knjigu žalosti. Predsjednik Marijan Kustić predvodio je delegaciju HNS-a, koja je u Informativno-multimedijskom centru "Budi ponosan" u centru Zagreba otvorila knjigu žalosti u spomen na legendarnog Ćiru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A uz Kustića prvi su se u nju upisali Zlatko Dalić i Tomislav Svetina. No bilo je tu još mnogo zanimljivih i simpatičnih građana, među njima i Kinez Zhou Yuguang.

- Moja obitelj i ja veliki smo obožavatelji gospodina Ćire Blaževića. Mi smo navijači 'vatrenih' godinama, a Ćiro je bio i izbornik kineske mlade reprezentacije, kao i jednog slavnoga kluba, Shanghai Shenhue. Njegov šarm, duhovitost i osobnost zauvijek će biti u našim mislima, Ćiro nam puno znači i samo mu od srca želimo kazati: legendo, počivaj u miru - poručio nam je na tečnom hrvatskom jeziku Zhou Yuguang.

Simpatični Zhou Yuguang je u knjigu žalosti upisao pet kineskih slova. Prvo označava Ćirino prezime, druga znači trener, ali i zgodan čovjek. Treće kinesko slovo znači "na putu", četvrto "ići", a peto "dobro". Zhou Yuguang nam je pojasnio kako sve skupa na kineskom jeziku znači "počivaj u miru".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dalmatinski čovik 09.02.2023.

    Čiro hvala ti na svemu najviše za 1982 godinu kad si skinija jugo klubove sa trona Zvezdu Partizana i Hajduka. Neka ti je vićna slava i hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare